Çanakkale'de 100 yıl sonra Anzak dostluğu
Ajanslar

Çanakkale savaşlarının 100'üncü yılı anma törenleri için 293 metrelik MSC Orchestra adlı kruvaziyer ile 36 gün önce Avustralya'dan yola çıkan 2 bin 700 Avustralyalı ve Yeni Zelandalı, dün sabah 06.30 sıralarında Çanakkale'ye ulaştı.

Çanakkale'de 100 yıl sonra Anzak dostluğu

MEHTER MARŞI VE ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ

Kepez'de gemiden inen Anzak torunları kırmızı halıyla karşılandı. Mehter marşı ve Çanakkale türküsü eşliğinde gemiden inen Anzak torunlarına, öğrenciler gül verdi. Avustralyalı ve Yeni Zelandalılar da yanlarında getirdikleri hediyeleri öğrencilere verdi.

Çanakkale'de 100 yıl sonra Anzak dostluğu

"WELCOME TO BROTHER'S COUNTRY"

İngilizce "Kardeş Kente Hoş Geldiniz" (Welcome to brother’s country) yazılı kemerin altından geçen konuklar büyük ilgi gösterdikleri mehter takımı ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Çanakkale'de 100 yıl sonra Anzak dostluğu

DEDELERİNİN MEZARLARINI ZİYARET EDECEKLER

Gelibolu yarımadasında 24-25 Nisan'da yapılacak anma törenleri için Avustralya ve Yeni Zelanda'da çekilen kuralarla belirlenen 10 bin kişi arasına giremeyince kendi imkânlarıyla Çanakkale'ye gelen Anzak torunları daha sonra otobüslerle Truva antik kenti ve Assos'u ziyaret etti.

Çanakkale'de 100 yıl sonra Anzak dostluğu

Bugün de Gelibolu yarımadasındaki Anzak Koyu'nu ve dedelerinin mezarlarını ziyaret edecek olan kruvaziyer yolcuları, yarın İstanbul'a, salı günü de Kuşadası'na gidecek.

TÖRENİ GEMİDEN İZLEYECEKLER

25 Nisan sabahı yeniden Çanakkale'ye dönecek olan Anzak torunları, şafak ayinini, gemiden izleyecek. Turu düzenleyen Gallipoli Cruise acentesinin sahibi mehter takımı ve kırmızı halıyla karşılanmaktan çok mutlu olduklarını söyleyerek, yıl içinde başka grupların da geleceğini belirtti.