Çankaya'da cemevleri icralık oldu

Çankaya'da cemevleri icralık oldu

Firmanın alacak tahsiline gitmesi üzerine Cem Vakfı'na ait cemevleri icra yoluyla satışa çıkarılmaya başlandı. İlk olarak ise Çatalca Cemevi arsa ve binası icra yoluyla satışa çıkartıldı.

TAŞERON FİRMAYA DEVREDİLMİŞTİ

Yapımı 19 Nisan 2008 tarihinde dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katıldığı bir törenle atılan cemevi yılan hikayesine döndü. Baykal, törende yaptığı konuşmada projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu ve cemevinin yapımının 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerden önce tamamlanacağını belirtmişti. İnşaatına başlanan cemevi temeli atıldıktan sonra taşeron firmaya devredildi.

İHALE İLE SATIŞA ÇIKARILDI

Taşeron firma alacağını alamayınca olay yargıya intikal etti. Ankara 13. İcra Mahkemesi'nde devam eden yargılamanın yanında firma, alacağının tahsili için başlattığı icra işlemleri sonucu İstanbul Çatalca İcra Dairesi tarafından Cem Vakfı'na ait Çatalca Cemevi'nin yapılan tek katlı yapısı ve arsasını açık arttırma ile ihale usulü satışa çıkardı.

CHP'NİN TAAHHÜDÜ YERİNE GETİRMEDİĞİ İDDİASI

İcra satışında cemevinin 1 milyon 534 bin 416 TL değer biçilerek 15 Mayıs 2014 tarihinde açık arttırma ile satılacağı duyuruldu. Firma yetkilisi Yunus Emre Balat, CHP'nin taahhüdünü yerine getirmediğini, yerel seçimler nedeniyle siyasi bir argüman olarak kullandıktan sonra, uygulama aşamasında kayıplara karıştıklarını ileri sürdü. Balat, ödemeleri yapamadıklarını firmanın büyük bir zarara uğradığını, haciz işlemlerini bu nedenle başlatmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

DİĞER CEMEVLERİ DE HACİZLİK OLDU

Firma tarafından Cem Vakfı'na karşı başlatılan alacak tahsili nedeniyle, İzmir, Tekirdağ, Bingöl-Kiğı, Tunceli-Pertek, İstanbul-Çatalca cem evleri de icralık oldu. Ödemeler yapılmadığı takdirde Cem Vakfı'na bağlı bu cemevlerinin de icra yoluyla satışa çıkarılacağı belirtildi. Cem vakfı'na uzun yıllar kiralanan ve inşaatı ödemeler yapılmadığından durdurulan cemevi inşaatı hukuksal süreç devam ederken Çankaya Belediyesi tarafından yeniden yapıldı. Dün açılışı belediye tarafından yapılan cemevi Pir Sultan Abdal Cem evi olarak açıldı. Firma yetkilisi Yunus Emre Balat, CHP'li belediyenin alacaklarını vermek yerine, hukuksal süreç devam ederken, yeniden inşaatı tamamladığını söyledi.