Canlı yayında başörtüsü kavgası

Canlı yayında başörtüsü kavgası

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti'li üç kadın millet vekili Meclis'e başüstüsüyle gireceklerini açıklamışlardı. Başta CHP olmak üzere Ulusalcı kesim bu duruma büyük tepki gösterdi.Bunun yanında başürtüsü, tartışma programlarınında merkezine oturdu.

Habertürk ekrenlarında yayınlanan ve Balçiçek İlter'in sunduğu Karşıt Görüş programında da bu mevzu konuşuldu. Her iki kesim tarafından da yorum yapıldı. Fakat programın ilerleyen saatlerinde tartışma kavgaya dönüştü.

'TÜRBAN ÇOCUK TECAVÜZLERİNİ ARTIRDI'

İlk olarak CHP'li eski vekil Canan Arıtman'ın "Başı türbanlanmış bir bebekle reklam panolarına resim çektirdiniz. Bebek, başı türbanlı. Ondan sonra biz bu ülkede çocuk tecavüzlerinin niçin bu kadar çok arttığını konuşuyoruz. Bir kız çocuğunun başını türbanla bağlarsanız ona kadın kimliği vermiş olursunuz. Onu çocuk olarak görmediğinizi söylüyorsunuz. Ben bilim insanıyım. Bir çocuğun başını bağlamak onu çocuk olarak görmemektir. Onu kişi olarak görmektir, onu kadın olarak görmektir. O nedenledir ki bu ülkede çocuk tecavüzleri artmaktadır." sözleri geceye damga vurdu.

Arıtman: Başörtüsü yüzünden çocuk tecavüzleri arttı

'ARKADAŞLARIN SESİNİ KISALIM'

Programın son kısmında ise tartışma yeniden kavga olarak alevlendi. Öyle ki Balçiçek İlter rejiye seslenerek ''Arkadaşların mikrofonlarını kısalım'' dedi.

CANLI YAYINDA BAŞÖRTÜSÜ KAVGASI