Çavuşoğlu BM Genel Kurulu'nda konuştu
ensonhaber.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin ardından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda düzenlenen kritik Kudüs oylaması başlıyor.

"ABD KABADAYILIK YAPTI"

BM Genel Kurulu'nda kürsüye çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'ye tepki göstererek "ABD'nin Kudüs kararı hukuka aykırıdır. BM Genel Kurulu'nun görevi adaleti yerine getirmektir. Bazıları kalkınma yardımı ile tehdit etti. Bu etik dışıdır. Hiçbir onurlu üye devlet bu tehditlere boyun eğmeyecektir. Güçlü olmanız her zaman haklı olduğunuz anlamına gelmez. ABD kabadayılık yaptı, BM üyesi devletlerin onuru satılık değildir." dedi.

Çavuşoğlu BM Genel Kurulu'nda konuştu

Çavuşoğlu BM Genel Kurulu'nda konuştu- VİDEO

"KUDÜS'Ü ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Çavuşoğlu, "Türkiye asla Kudüs’ü yalnız bırakmayacaktır. Filistin halkı asla yalnız kalmayacaktır. Dünya beşten büyüktür. Ülkelerin oylarının satın alınabileceğini düşünmek ahlaki değildir. Biz korkmadık. Güçlü olabilirsin, ama bu seni haklı yapmaz." şeklinde konuştu.

BUGÜN FARKLI DİNLERİN BİR ARADA YAŞAYABİLECEĞİNİ GÖSTERECEĞİZ

Filistin'de işgalin sürdüğünü belirten Bakan Çavuşoğlu,“Yasa dışı işgal devam ediyor ve Filistinliler en basit haklarını dahi alamıyorlar. Filistinliler sistematik şiddet ve ayrımlığına maruz kalıyor. Bugün kullanılacak oy bize Filistinlilerin yalnız olmadığını göstermesi açısından önemlidir. Bugünkü oylama Filistin davasının hala bizim davamız olduğunu göstermesi açısından önemlidir. Bu bağlamda, bugün adalet ve barış için sesimizi yükselteceğiz. Bugün, üç ilahi din için de kutsal sayılan Kudüs için sesimizi yükselteceğiz. Bugün farklı etnik grupların ve dinlerin bir arada yaşayabileceğini göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.