Cemaat'in en büyük kuruluşu Kaynak Holding

Cemaat'in en büyük kuruluşu Kaynak Holding

Cemaat'in hükümeti devirme girişiminin ardından 30 Mart yerel seçimleri sonrası beklenen operasyon erken başladı. Cemaat holdingi Kaynak Şirketler Grubu'na İstanbul Mali Şube ekipleri tarafından baskın yapıldı.

Peki bu operasyonun perde arkasında ne yatıyor? Operasyon, holding bünyesinde çalışan, finans trafiğinde etkili bir pozisyonda bulunduğu belirtilen yönetici konumundaki bir kişinin ihbarı üzerine gerçekleştirildi. Buna göre, Kaynak Holding mercek altına alındı.

Cemaat'in en büyük kuruluşu Kaynak Holding

CEMAAT'İN EN BÜYÜK KURULUŞU

Özellikle eğitim, yayıncılık, kargo ve bilişim olmak üzere 16 sektörde 23 şirketi ve aktif 100 markası ile tanınan Kaynak Holding'in 8 binden fazla çalışanı bulunuyor. Yıllık cirosu ise 1,5 milyar TL. 1979 yılında İzmir'de kurulan Holding ticari hayata yayıncılıkla başladı ve Sızıntı Dergisi'ni yayınladı. İlerleyen yıllarda giderek büyüyen Holding, eğitimden, yayıncılığa, kargoculuktan, bilişime kadar onlarca sektörde faaliyet göstermeye başladı.

PENSİLVANYA'NIN EN BÜYÜK KOLONU

Cemaatin yapılanmasını besleyen holdingin, Pensilvanya yönetimindeki kirli ağın en büyük kolonu görevini üstlendiği düşünülüyor.

Cemaat'in en büyük kuruluşu Kaynak Holding