CHA Fransız haber ajansı AFP’yle anlaşma imzaladı

CHA Fransız haber ajansı AFP’yle anlaşma imzaladı

Bir süredir paralel yapılanmanın haberlerini ön plana çıkaran ve muhalefet partileri ile birlikte yürütülen algı operasyonunu haberlerine yansıtan Cihan Haber Ajansı'nın, bu anlaşma ile hükümet karşıtı haberlerini yurtdışına taşıyacağı düşünülüyor.

HÜKÜMETE KARŞI HABERLERİ YURTDIŞINA YAYINLATMAYI PLANLADIKLARI ŞEKLİNDE YORUMLANDI

Anlaşma töreninde, AFP Başkanı, Türkiye'nin dünyada çok önemli bir haber unsuru haline geldiğini belirtti. AFP Başkanı; Cihan Genel Müdürü'nün de yapılan bu işbirliği ile Türkiye'deki haberlerin dünyaya daha doğru yansıtılması ve Cihan haber ajansı haberlerinin AFP vasıtasıyla AFP abonelerine ulaştırılmasının birçok noktada Türkiye'nin daha iyi anlaşılmasını sağlayacağına yönelik ifadeleri kullandı. AFP Başkanı'nın CHA'yla ilgili yaptığı açıklamaları, paralel yapının 30 Mart seçimlerini etkilemek için 17 Aralık'ta başlattığı algı operasyonu önümüzdeki döneme taşıyacağı ve Türkiye'nin imajını olumsuz etkileyecek hükümet karşıtı haberleri yurtdışında yayınlatmayı planladığı şeklinde yorumlandı.

CHA Fransız haber ajansı AFP’yle anlaşma imzaladı

AA, ARAPÇA YAYINIYLA BÖLGENİN EN GÜÇLÜ AJANSI DURUMUNA GELMİŞTİ

AA, yaptığı yurtdışı atılımlar ve özellikle Arapça yayınıyla AFP'nin etkili olduğu Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde haber tekelini kırarak bölgenin en güçlü ajansı durumuna gelmişti. Bölgede köşeye sıkışan AFP'nin, AA'nın Fransızca yayınını başlatmasıyla kendine bölgede çıkış yolu aradığı görülmektedir. Anadolu Ajansı yakın dönemde, Afrika kıtasında Fransızca konuşulan ülkelerde AFP'nin tekelini kıran güçlü bir rakip olması bekleniyor.