CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den, Meclis Genel Kurulu'ndan geçen Yargı Reformu'nu imzalamamasını isterken, Gül'ün imzalaması halinde yargı reformunu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi.

YARGI SİYASALLAŞIYOR

Kılıçdaroğlu, İstanbul'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı Gül'den randevu isteyecek misiniz?" sorusuna, Gül'ün reformu imzalamaması çağrısı yaptı. Bu reformun Danıştay ve Yargıtay'dan ve komisyon süresince sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınmayarak genel kuruldan geçirildiğini savunan Kılıçdaroğlu, bu reformun tamamıyla yargıyı siyasallaştırmaya yönelik olduğunu öne sürdü.

BATUM KONUSU KAPANDI

CHP'li Süheyl Batum'un TSK'ya yönelik açıklamalarıyla ilgili yöneltilen sorulara ise Kılıçdaroğlu, "Bu konu kapanmıştır. MYK'da gündeme gelmedi. Basınla da herhangi bir görüşmemiz olmadı." şeklinde cevap verdi.

KKTC'DE YAŞANANLAR SKANDAL

Kılıçdaroğlu, KKTC Büyükelçisi Kaya Türkmen'in görevden alınmasını ise skandal olarak yorumladı. Bir büyükelçinin göreve geldikten 6 ay sonra görevden alınmasını tarihte mevcut olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, eğer örnekleri varsa; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bunları açıklamasını istedi.

AKP'LİLER KENDİ BAŞKANLARINA BAKSIN

Kılıçdaroğlu, ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş'in, İzmit'te sarf ettiği "Kürtler eninde sonunda kucağımıza oturacak" sözlerini de değerlendirdi. Güneş'in böyle bir açıklama yapmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "AK Parti milletvekilleri bunları gündeme getirene kadar, Rize Belediye Başkanı'nın 'Kürtlerden ikinci eş alabiliriz' şeklindeki açıklamalarına baksınlar. Kendileri belediye başkanı hakkında hiç bir şey yapmadılar." yorumunu yaptı.

YARGIDAN KAÇMIYORUZ

Kılıçdaroğlu, son olarak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun, bugün Diyarbakır'da görülecek davasıyla ilgili yöneltilen soruya, "Biz yargıdan kaçmıyoruz." cevabını verdi.