Kılıçdaroğlu'ndan çocuklara tavsiyeler
DHA

Samsun Çarşamba Havalimanı'nda karşılandıktan sonra karayoluyla Terme İlçesi'ne geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Terme Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa parti otobüsünden konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan çocuklara tavsiyeler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu'nun Fatsa ilçesinde Eczacı İlhan Hazinedar adına yaptırılan ortaokulun açılış törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu'ndan çocuklara tavsiyeler VİDEO

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

UMUDUMUZ SİZSİNİZ ÇOCUKLAR

Bana deseler ki bu ülkeye önce ne yapmak istiyorsun? İlk hedefin ne olacak? Türkiye^nin her tarafını okullarla donatırım. Eskiden kız çocukları okula gitsin mi gitmesin mi tartışılırdı. Bugün gitmesini istiyor. Benim çocuğum benden daha iyi yetişsin diyorlar. Bu noktaya geldik. Çocukları umudumuz sizsiniz. Geleceğimiz sizsiniz.

Kılıçdaroğlu'ndan çocuklara tavsiyeler

ATATÜRK SAYESİNDE OLDUĞUNU UNUTMAYIN

Öğretmenlerimiz "büyüyünce ne olmak istiyorsunuz diye sorarlardı. Polis, kaymakam derdik. Ama uzak gelirdi. Bize rüya gibi gelirdi. Sizin yaşlardayken Anadolu'nun başka bir şehrine gitmek sorundu. Ama eğitimle bunları aştık bunu sağlayanın Atatürk ve arkadaşları olduğunu unutmayın.

Osmanlı'nın son döneminde Cumhuriyet kurulduğun 100 kadından 8'i okuma yazma biliyor. 100 erkekten 7'si okuma yazma biliyordu. Atatürk'ün Millet mektepleri ve köy enstitülerini açmasının sebebi buydu."

SİZE TAVSİYEM: YARAMAZLIK YAPIN

Eğitim hayatın her alanında var. Çocuklar sizlere bir tavsiyem. Yaramazlık yapmaktan korkmayın. Sakın bir köşede hiç sesinizi çıkarmayan çocuk olmayın. ABD'lilerin Mars'a gönderdiği uzay aracının adı "Merak". Merak hep önderiniz olsun. Merakınızı giderirseniz başka şeyleri sorgulayacaksınız. Daha iyi bir dünyayı yaklayacağız. Geleceğimiz ve umudumuz sizlersiniz. Eğitim yapılan yatırım en verimlisi yatırımdır. Eğtime harcanan her kuruş insanlığa harcanmıştır.

Kılıçdaroğlu'ndan çocuklara tavsiyeler

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)