CHP'li Bekaroğlu'ndan MHP'ye tepki
AA

CHP'li Bekaroğlu'ndan MHP'ye tepki

Koalisyon ihtimallerinin değerledirildiği CHP'de, "Meclis Başkanlığı seçiminin, hükümet kurma müzakerelerini etkilemeyeceği" görüşü ön plana çıkıyor. Meclis Başkanı'nı "yüzde 60'lık blokun" seçememesinin üzüntüyle karşılandığı CHP'de, MHP ve HDP'nin bulunduğu koalisyon seçeneğine zor gözüyle bakılıyor.

"BAHÇELİ'NİN BU TUTUMU AKIL DIŞI"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Meclis Başkanlığı seçiminde MHP'nin tavrıyla ilgili olarak " Hangi açıdan bakarsanız bakın, anlaşılır bir şey değil. 'Ben, HDP ile hiçbir şey de olmam, orası flu' diyor. HDP, seçimde yüzde 13,1 oy aldı, 80 milletvekiliyle TBMM'ye girdi. Sen de aynı seçime girdin, 'o zaman sen de flusun, sen de meşru değilsin' anlamına geliyor bu. Sayın Bahçeli'nin bu tutumunun anlaşılır tarafı yok. 'AK Parti ile koalisyon kuracak, o nedenle böyle yaptı' yorumları var. Ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum. MHP'nin, AK Parti ile bir anlaşması olsaydı, o zaman Meclis Başkanlığı'nı niye verdi? Bahçeli'nin bu tutumuna, 'anlaşılmaz, akıl dışı, saçma' denilebilir. Siyaseten izahı yok" dedi.

KOALİSYON KURAMAYABİLİR AMA MECLİS BAŞKANI ÇIKARABİLİRDİ

İktidarın 258, muhalefetin ise 292 milletvekilinin bulunduğunu anımsatan Bekaroğlu, "292 hükümet kuramayabilir, anlaşamıyor ama Meclis Başkanı çıkarabilirdi. Bu, çok da iyi olurdu. Cumhurbaşkanı, iktidar partisinin kurucu genel başkanı, Başbakan da aynı partiden, hiç olmazsa Meclis Başkanı muhalefetten olabilirdi. Bu şık, doğru olurdu. Ama maalesef MHP'nin anlaşılmaz bir tutumuyla, Meclis Başkanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne hediye edildi" dedi.

KOALİSYON OLSAYDI EKMELEDDİN BEY SEÇİLİRDİ

Bekaroğlu, TBMM Başkanlığı seçiminin, AK Parti-MHP koaliyonuna işaret etmediğini iddia ederek, "MHP-AK Parti koalisyonunun bir işareti olsaydı, Ekmeleddin Bey seçilirdi. Böyle değil. MHP Genel Başkanı'nın bu anlaşılmaz, saçma davranışının siyasi yorumunu yapan, bir süre sonra saçmalayacak. Anlaşılmaz bir şey bu" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)