CHP'li İnce'den Adnan Polat'a sert tepki

CHP'li İnce'den Adnan Polat'a sert tepki

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Galatasaray'ın yeni stadyumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik protestoyla ilgili soruyu yanıtlarken geçmişte Fenerbahçe seyircisinin Mesut Yılmaz'ı protesto ettiğini, Necmettin Erbakan'ın da seyirci tarafından protesto edildiğini, bunların stadyumlarda olağan şeyler olduğunu söyledi. İnce, şunları söyledi:

İŞTE MUHARREM İNCE'NİN O SÖZLERİ

'KİMSE ŞAH DEĞİL, PADİŞAH DEĞİL'

'Çakmak, bozuk para atmamış, küfür etmemiş, bir tepki göstermişler. Stadyumlarda tepki gösterilir, bunu anlamak lazım. Bunun cevabını Sibel Can veriyor, bir şarkısı var ya 'kimse şah değil, padişah değil' diye.

'MUHTEŞEM RECEP VERSİYONU'

Başbakan kendisini padişah zannettiği için en son imparatorluğunun haritalarını, 'muhteşem Recep' versiyonu olarak açıkladı. Bunlar olabilir, anlamak lazım. Asıl anlayamadığım; 'bak görürsünüz size ne yapacağız...'

'POLAT YAĞCILIĞIN SINIRLARINI ZORLUYOR'

Adnan Polat da yağcılık sınırlarını zorluyor, tek tek tespit edip, stadyuma sokmayacakmış. Sen kimsin? İnsanlar protesto ederler, bizi de edebilirler, biz protesto edilmiyor muyuz zannediyorsunuz. Biz de zaman zaman bu tür durumlarla karşılaşıyoruz. Siyasetçi bu tür durumlara alışık olmalı. 'Bir Allah kuruş Galatasaray'ın parası yokmuş' deniliyor. 300 milyon dolar TOKİ'nin kasasına nereden girdi? Dolar olunca mı Allah kuruşu diye gördü.

Stadyumlarda kitlesel tepkiler her zaman olabilir, her siyasetçinin başına gelebilir. Anlayışlı olmak, tehdit etmemek, yağcılık sınırlarını zorlamamak lazım."

İnce, bazı bakanların, "Galatasaraylılıklarını askıya aldıklarına" yönelik açıklamalarının sorulmasına, "Ben Fenerbahçeliyim. Galatasaraylı olsaydım çok mutlu olurdum" karşılığını verdi.

CUMHURBAŞKANININ GÖREV SÜRESİ

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanın görev süresine ilişkin tartışmaların sorulmasına, "Cumhurbaşkanlığına aday değilim, herhalde Erdoğan bu soruyla yakından ilgileniyordur" karşılığını verdi.