CHP'li vekillerden tutuklu gazetecilere ziyaret
Ajanslar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba ve Muğla milletvekili Nurettin Demir, Silivri Cezaevi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

CHP'Lİ VEKİLLER RAPOR HAZIRLADI

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Ahmet Altan, Murat Aksoy, Atilla Taş, Ali Bulaç, Şahin Alpay, Habip Güler, Ahmet Turan Alkan ve Mehmet Altan ile görüşen CHP'li vekiller bir rapor hazırladı.

Tutuklu bulunan gazetecilerin Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkürlerini ilettiği raporda, en dikkat çekici ifadeleri söyleyen Ahmet Altan oldu.

KEMALİZM KARŞITI AHMET ALTAN: ATATÜRK'Ü TUTUYOR NOKTASINA GELDİM

"Bir çift güzel kadın göğsünü vatana tercih ederim" sözleri yıllarca tartışılan, Kemalizm'in en büyük karşıtlarından biri olan Ahmet Altan, "Atatürk'ü tutuyor noktasına geldim" ifadelerini kullandı:

"Zorbalıkla mücadele ettiğim için buradayım, ağlamam, şikâyet etmem. Bunları görünce Atatürk’ü tutuyor noktasına geldim. Kendine rakip olarak Atatürk’ü görüyor, onun resimlerini indiriyor. Bugün Atatürk’ü arar hale geldik. Can Dündar’a ve Cumhuriyet’e yapılan şey CHP’ye de yapılacak"

CHP'li vekillerden tutuklu gazetecilere ziyaret

KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

Raporda gazetecilerin, “Kılıçdaroğlu’na geçmişte yaptığımız eleştirileri görmeden bizim haklarımızı savunduğu için minnet duyuyoruz, bu süreçte hukuku, demokrasiyi savunan tek parti CHP. CHP, mağdurlara sahip çıktığı için borcumuzu nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz. AKP’nin bu noktaya gelmesinde bizim de suçumuz var. Tek adam rejimine gidilmesinde hatalarımız var. Bizim hakkımızda olumlu yazı yazan meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz” mesajı da aktarıldı.