Çiçekçiyi ezen zanlının ailesi kan parası teklif etti

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde 11 Temmuz Cumartesi günü yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı ezip kaçan lüks aracı kullanan hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Ö. (19) aradan geçen 9 güne rağmen yakalanmadı. Aile bu durumu eleştirirken önemli bir gelişme yaşandı.

İddiaya göre Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle aranan Murathan Ö.'nün bar işletmecisi babası Mustafa Ö., çiçekçi Mehmet'in kardeşi Cengiz Kaya'yı arayarak kan parası teklif etti. Ancak Cengiz, "Dünyayı verseler kardeşimizin kanını satmayız" diyerek teklifi reddetti.

Çiçekçiyi ezen zanlının ailesi kan parası teklif etti

TEHDİT ETTİLER

Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre Cengiz, kan parasını kabul etmedikleri için ailelerine yönelik tehditlerin başladığını söyledi. Cengiz, "Teklifi reddedince 'Aranan zanlının kız kardeşi sosyal medyadan 13 yaşındaki kız kardeşimize ulaşıp 'Murathan, Mehmet'i altına aldı. Sonrakinde de seni altına alır' diye tehdit etti. Pazartesi suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

TEST YAPILMAYACAK

Kaya ailesinin avukatı İlknur Tunç da, "Kaçan sürücü teslim olsa bile Alkol ve uyuşturucu testi yapılmayacak. Kendisini de başka bir araç sıkıştırdı, direksiyon hakimiyetini kaybettim diye savunacak. Bu da cezasının düşmesine neden olacak. Bir an önce bulunmasını ve yargılanmasını istiyoruz" dedi.

Çiçekçiyi ezen zanlının ailesi kan parası teklif etti

KABUL EDİLİRSE CEZA DÜŞER

Hukukçulara göre, kan parası ceza davasının açılmasını etkilemiyor. Ancak kan parası alan aile şikayetçi olmayınca sanığın cezasında 1/2 ile 1/6 arasında indirime gidilebiliyor.

TEDAVİ GÖRÜYORMUŞ

Oğlunun kaza nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu savunan baba Mustafa Öztürk, yaptığı açıklamada, "Mehmet'e ölümden önce sahip çıkmayanlar ölümünden sonra sahip çıkıyor. Şu anda oğlum özel bir hastanede tedavi görmekte. Tedavi bitince teslim edeceğim" diye konuştu.

Çiçekçiyi ezen zanlının ailesi kan parası teklif etti

İŞ BULAMADIĞI İÇİN ORADA ÇALIŞIYORDU

Kadıköy Bağdat Caddesi, Şaşkınbakkal'da 11 Temmuz'da 19 yaşındaki Murathan Öztürk'ün kullandığı araba, direksiyon hakimiyetini kaybetmiş ve yol kenarındaki çiçek tezgahında bulunan Mehmet Emin Kaya'ya (34) çarpmıştı. Kaya ağır yaralanırken, Otomobil sürücüsü Öztürk ise kaçmıştı. Kaya, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuydu. Ancak iş bulamadığı için çiçek satıyordu.

BAĞDAT CADDESİ'NDE HÜZÜN VARDI

Bağdat Caddesi'nin üniversite mezunu çiçekçi 'Memo'su Mardin'den kopup geldiği İstanbul'da feci şekilde can verdi. İddiaya göre bir gece yarısı yarış yapan iki lüks araçtan birinin çiçekçi tezgahına çarpması sonucu hayatını kaybeden 34 yaşındaki Mehmet Emin Kaya'nın her gün kitap okuyarak uyuduğu çiçekçi tezgahında dün hüzün vardı.

Çiçekçiyi ezen zanlının ailesi kan parası teklif etti

EYLEM YAPILDI

Olaydan sonra Mehmet Emin Kaya'nın yün yatağı ve kitap dolabı çöpe atıldı. Ölümüyle duyanları üzen Kaya'dan geriye sadece karşı tezgahdaki arkadaşına bıraktığı CV'si kaldı. Göztepe Platformu Üyeleri ve Bağdat Caddesi'nde yaşayan 100'ü aşkın vatandaş Mehmet Emin Kaya'nın can verdiği yerde eylem yaptı.

Çiçekçiyi ezen zanlının ailesi kan parası teklif etti

CEZALANDIRILMASINI İSTEDİLER

Kaya'nın yatıp kalktığı çiçek tezgahının bulunduğu yere beyaz çiçekler ve Orhan Pamuk'un 'Sessiz Ev' isimli kitabını bırakan grup, Kaya'yı öldüren aracın şoförünün derhal yakalanarak, cezalandırılmasını istediler.

Çiçekçiyi ezen zanlının ailesi kan parası teklif etti

İMZA TOPLANACAK

Göztepe Dayanışması üyeleri, olaydan 3 gün önce aynı yerde 65 yaşlarında bir kadının da otomobil çarpması sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, CHP ve HDP milletvekillerinin önümüzdeki hafta olayla ilgili meclise soru önergesi vereceklerini ve imza kampanyası başlatacaklarını dile getirdiler.