Çin'de hava kirliliğine kıllı burun ile tepki gösterildi
Ajanslar

ÇİN

Çin’de yılın belli dönemlerinde kritik seviyelere ulaşan hava kirliliği halk sağlığını ciddi derecede tehdit ediyor. Kaliforniya kökenli çevreci bir kuruluş, bu soruna dikkat çekmek için çarpıcı bir kısa film hazırladı.

KILLI BURUN İLE TEPKİ

‘’Kıllı Burun’’ filminde insanların burun kılları hava kirliliğini filtreyebilmek için başkalaşım geçirip uzuyor. Film, ‘’hava kirliliğine müdahale edin, yoksa o sizin vücudunuza müdahale edecek’’ temasını işliyor.

"ESPRİLİ BİR YOLLA BAHSETMEK İSTEDİK"

Vakfın Çin temsilcisi May Mei projeyle ilgili, "Karşı karşıya olduğumuz çok ciddi bir sorundan esprili bir yolla bahsetmek istedik" açıklamasında bulundu.

Çin'de hava kirliliğine kıllı burun ile tepki gösterildi

"DEĞİŞİM ZOR DEĞİL"

Özellikle Pekin ve Şangay gibi kalabalık şehirlerde yaşayan ve ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşan insanların hükümetin harekete geçmesini beklemekten vazgeçmeleri gerektiğini belirten Mei, ‘’Değişim zor değil, bunun için herkes bir şeyler yapabilir" diye konuştu.

HAVA KİRLİLİĞİNİN YÜZDE 35'İ EGZOZ DUMANINDAN

Pekin'de hava kirliliğinin yüzde 35'inin egzoz dumanlarından kaynaklandığına dikkat çeken Mei, ‘’bisiklete binmenin veya yürümenin gerçekten fark yaratabileceğinin’’ altını çizdi.

Çin'de hava kirliliğine kıllı burun ile tepki gösterildi