Cizre ve Silopi'de konut çalışmaları sürüyor
Ajanslar

Terörün etkili olduğu Şırnak'ın Silopi, Cizre ve İdil ilçelerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları sonucu konutlar yükselmeye başladı.

Cizre ve Silopi'de konut çalışmaları sürüyor

Şırnak merkezde terör saldırıları sonucu 8 bin 600 konut ağır hasar görmüştü. 6 bin 759 yapının 994’ü işyeri olan yapıların yıkımı tamamlanırken enkaz kaldırma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

6-7 KATLI KONUTLAR PLANLANDI

Şırnak’ın birçok mahallesinde yıkılan konut sayısını kurtarabilmek için çok katlı evlerin yapılacağı belirtiliyor. Yoğun yapılaşmanın olduğu Gazipaşa, İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerinde cami, sosyal tesisler ve yeşil alan için ayrılan alanlarda konut ihtiyacını karşılayabilmek için 6-7 katlı konutlar planlandı.

Şırnakta ağır hasarlı olan ve yeniden yapılmak üzere evi yıkılan hak sahibi vatandaşlara kira yardımı yapılıyor. Toplamda 8 bin hak sahibinin olduğu Şırnak merkezde toplamda 100 milyon TL kira yardımı yapıldı.

Cizre ve Silopi'de konut çalışmaları sürüyor

YÖRESEL MİMARİ KULLANILCAK

Yöresel mimari Yöresel mimariye uygun evlerin yapılacağı Şırnak merkezde tek katlı ve çok katlı olarak iki tip konut projelendiriliyor. Yapılacak evlerde vatandaşların konforlu yaşaması göz önünde bulundurulurken, yapıların kaloriferli olması planlandı. Kentsel dönüşüm projesiyle birlikte şehrin kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri de yenilenecek.

Cizre ve Silopi'de konut çalışmaları sürüyor

YENİ BİR GÖRÜNÜM

Şırnak merkezde 1 milyar 402 milyon 300 bin TL’lik yatırım hayata geçiriliyor. Proje bittikten sonra Şırnak’ın yeni bir görünüme kavuşacağı belirtiliyor. 250 milyon TL ayrılan sosyal alanlar için sosyal tesis, spor tesisleri ve yeşil alanlar da planlandı.