Çölde dingin yaşam

Şehri ziyaret eden Fawaz Mohammad, Skylife Dergisi'ne bir gezi yazısı hazırlayarak Ürdün'ün yabani çöllerinde yaşadığı tecrübeleri anlattı: Devasa ve ilginç görünümlü granit, bazalt ve kumtaşı dağlar 800 metreye kadar yükseliyor. Küçük kanyonlarla kaplı geniş vadiler ve bejden tuğla kırmızısına dek renklenen kum tepeleri göz alabildiğince uzanıyor.

Çölde dingin yaşam

İNSANLAR 10 BİN YILDIR BURADA YAŞIYOR

İnsanı başka bir evrene götüren susuz ve yabani bölgeden söz ediyoruz ama insanlar burada 10 bin yıldan uzun bir süredir yaşıyor.

En güzel çöl fotoğrafları

Taş üzerine kazınmış 45 binden fazla eski taş resmi ve yazısı, bir zamanlar bu topraklarda yaşamış avcı, çiftçi ve tüccarların sessiz tanıkları.

Çölde dingin yaşam

YARI GÖÇEBE HAYAT

Ben burada doğup büyüdüm ve Vadi Rum’daki en büyük kabile olan Zalabieh’ye mensubum. Bu bölgede yaşayanların hepsi benim gibi Bedevi, hepimiz farklı kabilelerden geliyoruz.

Çölde dingin yaşam

Nesillerdir keçi ve koyun sürülerimizden elde ettiklerimizle geçiniyor, göçebe yaşıyoruz. Ancak son yıllarda Ürdün hükûmeti bizi Rum adı verilen küçük bir köyde yarı göçebe bir hayat yaşamaya teşvik ediyor.

Çölde dingin yaşam