Cumhurbaşkanı Erdoğan Kütahya'da
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kütahya kongresinde çok önemli açıklamalar yaptı.

OPERASYON FİİLEN  BAŞLADI

Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü PYD'nin kontrolünde bulunan Afrin'e yönelik operasyona ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı, "Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Menbiç operasyonu takip edecek. Harekat sahada başladı, devamı gelecek. Madem Münbiç'te bize verilen sözler şu ana kadar yerine getirilmedi, bunun gereğini yapmamıza kimsenin söyleyecek sözü olamaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kütahya'da

TSK Afrin'deki terör hedeflerini vurdu GALERİ

"ARTIK ONLARIN NE DEDİĞİ BİZİ HİÇ İLGİLENDİRMEZ"

Terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye karşı sınır güvenliğinin sağlanması için Türkiye'nin Afrin'e operasyona hazırlandığı bir dönemde ABD'den gelen çelişkili açıklamaları da eleştiren Erdoğan, "Birinin söylediği yalanı öteki duymadığı için her biri başka telden çalıyor. Her ne olursa olsun artık onların ne dedikleri bizi hiç ilgilendirmez. Çünkü biz sahada ne olup bitiyor sadece ona bakıyoruz." dedi.

Erdoğan: Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır VİDEO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"İHRACATIMIZ 158 MİLYAR DOLAR"

"İhracatımız 158 milyar dolara geldi. Artık Türkiye dünyadaki en büyük ülkeler sıralamasında 17 sırada. Avrupa'da 6. sırada... Hedefimiz 2023'te ilk 10'da olmak.

Rabia'mıza sahip çıktığımız sürece bizikimse yıkamayacak. Bunu böyle bilsinler. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yoktur.

Biz 80 milyon tek milletiz. Çünkü biz insanları makamından, parasından dolayı değil yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Farkımız bu. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yoktur...

"KILIÇDAROĞLU ANLAMAZ"

Rabiamızı anlamayanlar var. Kılıçdaroğlu anlamaz. Onun millet, bayrak vatan devlet diye bir derdi yok. O PKK'lı teröristlerle el ele kol kola varsın yürüyüş yapsın.

O darbe gecesi kaçarak Bakırköy belediyesine sığınan birisi. Biz F-16’lar üzerimizden geçerken orada halkımızla milletimizle beraber ne yapacağımızın planlarını yaptık, oradan onun talimatlarını verdik. O ise televizyondan izliyordu. Utanmadan ‘Tankların karşısına ben çıkarım’ diyor. Geç o işi. Senin kilon bunu kaldırmaz. İşte İstanbul’a getirdiğin il başkanınla kim olduğun ortaya çıktı."

(Kadro isteyen işçiye:) "Sen karayolllarında kimin elemanısın. Devletin değil. İhale almış olan bir şirketin elemanı mısın? Bu bir. Eğer taşeron elemanıysan, şu anda taşeron kalkıyor?"

Konuşmasının ardından Kütahya 6. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Kütahya'ya destekleri için şükranlarımı sunuyorum. Kütahya, Ege bölgesinde birinci sıraya yerleşti.

Bağımsızlığımız ve geleceğimiz için toprağa düşmüş tüm şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum.

"KURNAZLIK YAPTIKLARINI SANIYORLAR"

Suriye'de bir oyun kurgulayanlar terör örgütünün adını değiştirerek kurnazlık yaptıklarını sanıyorlar. Kimi kandırıyorsunuz? Yok Suriye Demokratik Güçleri'ymiş, yok iç güvenlik unsurlarıymış, siz kimi kandırıyorsunuz ya? Bu örgütün adı PKK'dır PYD'dir, YPG'dir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kütahya'da

"BUNLARIN BİRİNİN DİĞERİNDEN FARKI YOK"

Böyle olduğunu kendileri de çok iyi bildikleri halde bizi ve dünyayı kandırmak için kırk takla atıyorlar. Biri 'Ordu kuracağız' diyor. Biri 'Böyle amacımız yok' diyor. Öbürü 'Sınır muhafızları kuracağız' diyor. Mürekkebi kurumadan 'Sınır muhafızları kuracağız' diyor. Bunların birbirinden haberi yok. Üstelik bir de 'Bu girişimlerimiz Türkiye'yi hedef almıyor' diye güya üste çıkıyor.

Onların aklına Türk deyince sadece kucaklarında besleyip büyüttükleri FETÖ'cüler ve onların büyüttükleri elemanları geliyor. Yine bunların hakkına bölgede çalışacak ortak deyince kiralık katil ordusundan ibaret olan PKK geliyor. Terör örgütüne güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu öğrenecekler.

"AFRİN OPERASYONU FİİLEN BAŞLAMIŞTIR"

Onların ne dedikleri bizi ilgilendirmiyor. Biz sahada ne olup bitiyor, ona bakıyoruz. Geldik ve geliyoruz. Afrin operasyonu fiilen başlamıştır. Bunu Menbiç operasyonu takip edecek. Harekat sahada başladı, devamı gelecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kütahya'da