Erdoğan ile May ortak basın açıklaması yaptı
DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslar için gittiği İngiltere'de Başbakan Theresa May ile ortak açıklama yaptı.

"İSRAİL ŞİDDETİ DURDURMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İngiltere Başbakanı May'in açıklamalarından öne çıkan satır başları:

İngiltere Başbakanı Theresa May ortak açıklamada ''Gazze'deki olaylarla ilgili bağımsız bir soruşturma olmalı. Suriye, Türkiye sınırında olup bitenler de çok önemli. İsrail'den şiddeti durdurmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDERİZ"

May, "Suriye'de yaşananlar dünyayı etkiliyor. Duma'da yapılan kimyasal saldırıları kınadık. Kimyasal silahların kullanılamayacağı konusunda mutabakata vardık. Suriye ve ötesinde bir sürü insanın canı tehlikededir. Türkiye'ye 3 buçuk milyon Suriyeliye kapılarını açtığı için teşekkür ediyoruz.

Her iki ülke de NATO müttefikidir ve kollektif güvenliğimizin iyiliği için elimizden geleni yapmaya karar verdik." açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı: İsrail terör estirmeye devam etmektedir VİDEO

"İSRAİL, İŞGALCİDİR VE TERÖR ESTİRMEKTEDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ortak açıklamada, "ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını, Kudüs'ü İsrail'in başkenti saymasını kabul etmiyoruz. ABD bir arabulucu değil taraf olmuştur. Bu vahşeti bir kez daha lanetliyorum.

"Güçlüyüm öyleyse haklıyım" düşüncesiyle İsrail bu adımları atmıştır. İsrail orada işgalcidir ve terör estirmektedir.

İki ülke katma değeri yüksek ürünleri birlikte üretebilmelidir. Türk ve İngiliz firmaları beşinci nesil savaş uçağı olarak tasarladığımız milli muharip uçak projemizde ortak çalışıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Theresa May ile bir araya geldi VİDEO

Erdoğan ile May ortak basın açıklaması yaptı

Erdoğan ile May ortak basın açıklaması yaptı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)