Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan-Pakistan açıklaması
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce memleketi Rize'de, sonra da Trabzon'da halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde, Hindistan-Pakistan arasındaki gerilim vardı.

HİNDİSTAN - PAKİSTAN GERİLİMİ

Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginliğe değinen Erdoğan, "Gerilimi tırmandırmanın, yangına körükle gitmenin kimseye faydası yoktur." dedi. Erdoğan, Pakistan ile Hindistan arasındaki tansiyonun düşürülemesi noktasında Türkiye'nin, üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

"Birileri gözlerini dikmiş 31 Mart gecesini bekliyor. Onların kim olduğunu biliyorsunuz." diyen Erdoğan, yüksek enflasyonun yakışmadığını ve hedefleri yakalayacaklarını belirterek iki önemli müjdeyi açıkladı. Mitinglerde HDP'lilerin terör örgütü PKK ile ilgili sözlerinin yer aldığı videoyu izleten Erdoğan, "Bu milletin paralarını Kandil'e gönderenlere biz müsaade etmeyiz." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan-Pakistan açıklaması VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan-Pakistan açıklaması

"KAÇACAKLAR, KOVALAYACAĞIZ"

Rize'nin ardından Trabzon'daki mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceği mesajını vererek, "Bütün askerimizle birlikte, bakanlarımızla birlikte yürüdük, yürüyoruz. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Bu ülkede bizim milletimizin huzuruna kastedenleri yok edeceğiz." dedi.

"BU ÜLKEDE YERİNİZ YOK"

HDP'lilerin terör örgütü PKK ile ilgili açıklamalarını, Trabzon mitinginde de izleten Erdoğan, "Çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var. Git oraya sizin bu ülkede yeriniz yok" dedi. CHP'ye ve İYİ Parti'ye de seslenen Erdoğan, "Bu ülkeyi bölmek isteyenlerle nasıl oluyor da omuz omuza oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"BU BEDELLERİ ÖDETECEĞİZ"

"Bu milletin paralarını Kandil'e gönderenlere biz müsaade etmeyiz. Onun için ne yaptık kayyumları getirdik. Bunların yanlışları devam ettikçe bu bedelleri ödeteceğiz." diyen Erdoğan, 31 Mart seçimlerini "adeta bir beka meselesi" olarak nitelendirdi. Kendisini dinleyen kalabalıktan İstanbul'daki, Ankara'daki yakınlarını arayarak bunu anlatmasını isteyen Erdoğan, "2023 yolundaki bu son engeli de alnımızın akıyla aşacağız." dedi.