Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vattara'nın ortak açıklaması
ensonhaber.com

erdoğan

Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Vattara, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan özel görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vattara ortak basın açıklaması yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Yarın İstanbul'da yapılacak iş formunu çok önemli buluyorum. Yatırımcılarımızdan Fildişi Sahili'ndeki altyapı çalışmalarına daha çok ilgi göstermelerini istiyorum. Fildişi Sahili ile tarım konusunda el ele verip dayanışma yapmamız gerekiyor. Biz Afrika ülkeleriyle ilişkilerimizi eşit ortalık ve Kazan-Kazan stratejisi üzerine kuruyoruz. TİKA bir çok olanda çok önemli çalışmaları hayata geçirdi. THY haftada dört sefer gerçekleştirdiği seferler oldukça ilgi görüyor. Bu dört seferin neden haftada her gün olmasın diye düşünüyorum.

DROGBA FAHRİ ELÇİ GİBİ OLDU

Drogba Galatasaray'da oynadığı zaman Fildişi ile aramızda fahri elçi gibi oldu. (Boko Haram'ın 500 kadın ve çocuğu kaçırdığı haberi) Bu eylemi de lanetliyorum, bu örgütü şiddetle kınıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vattara'nın ortak açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran’a yüklendi VİDEO

YEMEN'DEKİ ÇATIŞMA MEZHEPSEL BİR ÇATIŞMA

"Yemen'de yapılan mezhepsel bir çatışmadır. biz bu çatışmaların hiçbirine olumlu bakmıyoruz, bunların karşısındayız. Yemen bölünmeye doğru gidiyor. Yemen halkı kardeşlerimiz. Şu anda askeri konuda herhangi bir söylemiyorum. Lojistik ve istihbarat konusunda her türlü desteği vereceğimizi bugün açıkladım.

TAHAMMÜL SINIRLARINI ZORLUYOR

Yemen'de olan gelişmeler gerçekten tahammül sınırlarını zorlamaya başladı. İran'ın böyle bir açıklaması yapması doğaldır.

İRAN BÖLGEYİ KENDİNE DOMİNE ETMENİN GAYRETİNDE

İran, bölgeyi adeta kendine domine etmenin gayreti içerisindedir. E buna müsaade edilir mi? Tahammül etmek mümkün değil. İran'ın bunu görmesi lazım. Irak'ta yapılanları görüyorsunuz bir taraftan DEAŞ'la uğraşılıyor bir taraftan İran'dan gönderilen muhafızlarla uğraşılıyor. Bu doğru bir şey mi?"