Cumhurbaşkanı Mersin'de
ensonhaber.com

mersin

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Mersin 6. İl Olağan Kongresi öncesi vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Değerli kardeşlerim malum bu ara aynıu zamanda Afrin'deki ilerleyişimiz devam ediyor. Sabah itibariyle terörisstlerden 3195'i etkisiz hale getririlmiştir. Afrin'e doğru ilerliyoruz. Burada bir terör koridoru oluşturmak istediler. Biz dedik ki "Buna müsade etmeyeceğiz, yanlış yapıyorsunuz" Dinlemediler.

ŞEHADETE İNANIYORUZ

Güvenlik güçlerimiz hep birlikte onlara gereğini yapmaya başladı. Şu an itibariyle Afrin'de eğer komuta kademesi sefer görev emri gelsinler dedikleri zaman önce ben, sonra da siz beraber gideceğiz. Zira biz bir tek şeye inanıyoruz. Nedir? Şehadet... Bu makam peygambere en yakım makam. İşte Bu makama inananlar şu anda yürüyor. Şehitlerimiz var ama mukayese edilemeyecek kadar da terörist etkisiz hale getirildi.

AFRİN'İ SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ

Bizim şehitlerimizin bu noktada akıttıkları kanın neticesi ortada ve Afrin alındığı andan itibaren nereye teslim edilecek? Sahiplerine... Oranın sahipleri şu veya değil. Oranın dsahipleri kimse onlara teslim edilecek.

Şu anda Türkiye'de ne kadar Suriyeli var. 3.5 milyon. Cerabluslu var mıydı içlerinde? Vardı. Döndüler. Kaç kişi döndüler? 140 bin kişi.

BİZİM DERDİMİZ TOPRAK DEĞİL

Bizim derdimiz topraklar değil. Bizim derdimiz oradaki terörsitlerin temizlenmesi. Her yeri terörize ediyorlar. Hatayı Kilis şanlıurfa gaziantep mardin teciz ettiler. E napacaktık. Sabır sabır sabır bir yere kadar.

Sabrettik şimdi de adım attık. Sabreden kişi zafere ulaşır.

Sizlerden bir şey istiyorum. Sizin birliğinizi istiyorum. Sizin beraberliğinizi istiyorum. Zira siz kardeşsiniz. Biz birbirimizi yaradandan ötürü seveceğiz. Onun için bizim rabiamız var biliyorsunuz. Bizim rabiamızda neler var? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet... Tek millette ne var? 81 milyon var... İki tek bayrak; bayrağımızın rengi şehitlerimizin kanıdır. Üç, Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

İNLERİNE GİRDİK

İnlerine gireceğiz demiştim. Gabar'da inlerine girdik, Tendürek'te inlerine girdik. Girmeye devam edeceğiz. Nereye giderseniz gidin, siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Zira benim milletime çok çektirdiler. Böldüler milletimi, ümmeti parçaladılar. Biz bunlara sessiz kalamayız. Dört tek devlet.; bizim tek devletimiz var Türkiye Cumhuriyeti...

Şimdi son sözlerime geliyorum. Afrin'e yürüyenler, Mehmedimiz, askerlerimiz. Diyor ya Yahya Kemal; Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!"

Erdoğan halka hitabından sonra kongrenin yapılacağı salona geçti.

ERDOĞAN'IN PROGRAMI KONGRE İLE DEVAM EDİYOR

Mersin'in 16 Nisan referandumda beklenenin çok altında kaldığını hatırlatan erdoğan 2019 seçimlerinde farklı sonuç beklediğini dile getirdi.

Tarihi, kültürü, ekonomisi, tarımı ve zengin insan varlığı ile Mersin'i her bakımdan daha ileri düzeylere taşımak için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Bu gün burada mersinden söz istediğini söyleyen Erdoğan, partinin mersin'in ana kademisini ve kadın kolları ve gençlik kollarını ayrı ayrı ayağa kalkmaya davet ederek çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

"Türkiye 30 büyük şehrinden biri olan Mersin'in Ak PArti'nin başarılı sıralamasında üst sıralarda görmek istiyorum" diyerek MErsin'den söz istedi.

MERSİN'E 27 KATRİLYON YATIRIM YAPILDI

Erdoğan; "Geçtiğimiz 15 yılda ülkemizin diğer 80 vilayetle birlikte Mersin'i de geliştirmek kalkındırmak geleceğe hazırlamak için çok büyük yatırımlar yaptık." dedi. Bu süreçte yalnızca kamu kuruluşları eli ile "Mersin'e yapılan yatırımın 27 katrilyon olduğunu" hatırlatan Erdoğan, eğitimde 4 bin 500'e yakın yeni derslik, 5 bin 500'ün üzerinde yatak kapasitesine sahip yüksek öğretim yurdu, sporda şehrimizi 25 bin kişilik stadyumun da aralarında olduğu 27 tesis, sağlıkta 13'ü hastane olmak üzere 53 tesis yapıldığına dikkat çekti.

Erdoğan, Mersinli vatandaşlara seslenerek geçen yıl kendi katılımıyla açılışı gerçekleşen Mersin Şehir Hastanesi'nden memnun olup olmadıklarını sordu.

5 KATRİLYONLUK YOL PROJESİ

Yürüyeceksin millet yürüyecek ardından işte bu güne kadar yürüdük yürüyoruz ve yürüyeceğiz. Mersin'in 279 km bölünmüş yolu vardı. Biz bunun üzerine bir o kadar daha ekledik. Halen 18 ayrı yol projesinin de inşası sürüyor.

Erdemli, Silifke, Taşucu, Antalya bölünmüş yolu içineki 7 köprü 17 tünel 2 viyadük 5 milyar liranın yani 5 katrilyon liranın üzerinde bütçesi olan dev bir proje hayatta.

Tamamlanan kısımları etap etap hizmete alıyoruz. Tamamı 2021 yılında inşallah hizmete girmiş olacak.

Sözlerinin arasında vatandaşların sloganlarına da yanıt vermeyi ihmal etmeyen Erdoğan, "Ben de sizin yanınızdayım, ayrılmadık, ayrılmayız beraber yürüyeceğiz." dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

HIZLI TREN HATTI

"Antalya ve Mersin arasında hızlı ve güvenli bir ulaşım sağlayacak olan bu projenin hem turizm hem ticaret bakımından şehrimize ayrı bir bereket getireceğine inanıyorum. Mersin'deki mevcut demir yollarını yenilemenin yanında hızlı tren hattıyla da şehrimizi buluşturuyoruz.

Mersin'i Kuzey'den Ankara ve İstanbul, Doğu'dan Adana, Osmaniye, Gaziantep istikametine bağlayacak hızlı tren hattı etap etap inşa ediliyor. Konya'ya kadar olan bölümünün 3,5 milyar eski rakamla 3.5 katrilyon lira, Gaziantep'e kadar olan bölümünün de yaklaşık 4 katrilyon olan maliyeti bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Mersin'in önünde yepyeni bir dönem açacaktır. Bu yatırımların hepsi Mersin'e Mersinli'ye geliyor. Ayrıca Niğde, Kayseri istikametine giden tren yolunun elektrik ve sinyalizasyon sistemini yenileyerek burasını da özellikle ticari taşımacılıkta önemli bir hat haline dönüştürüyoruz. Yenice Lojistik Merkezi kısmen hizmet vermeye başladı.

ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI

Çukurova Bölgesel Havalimanını yap-işlet-devret modeliyle inşaat etmek istemiştik ama olmadı. Şimdi kamu eliyle yapıyoruz. Ve alt yapıyla ilgili işler hızla devam ediyor. Üst yapı ile ilgili ihale de önümüzdeki haftalarda o da yapılmak suretiyle alt üst yapıyla hızla devam edip bunu seçime kadar yetiştirme gayretindeyiz. Kısa sürede bu havalimanının Mersin'e ve Adana'ya hizmet vermesi bölgeyi çok daha rahatlatacaktır.

ALAKÖPRÜ BARAJI

Alaköprü Barajı Kıbrıs'a su sağlamanın yanında burada 84 bin hektar yakın arazimizi de sulayacak. Şu ana kadar bunun 12 bin dekarı sulamaya açıldı, kalanıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

ÖNCE BEN, SONRA SİZ...

Şu an itibariyle Afrin’de eğer komuta kademesi sefer görev emri "Gelsinler" dedikleri zaman önce ben, sonra da siz, beraber yürüyeceğiz. İhtiyaç olduğunda önce ben yola çıkacağım, sonra sizlere çağrı yapacağım. Zira büyük bir şeye inanıyoruz. O da şehadet. Başkalarında böyle bir şey var mı yok. Bizim inancımızda bu var. O makam Peygamber’e en yakın makam. İşte bu makama inananlar şu anda yürüyor.

MERSİNLİ ANALAR ASLAN PARÇASI DOĞURUYOR

Biz milletimizin lafa değil icraata baktığını çok iyi biliyoruz. Sizlerin karşısına icraatlarımızla çıkmaya devam edeceğiz. Dün bu toprakları düşmana dar eden Mersinliler bugünde aynısını yapıyorlar. Mersin'in anaları evlatlarını sadece bal ile değil aynı zaman da bayrak sevgisi, vatan sevgisiyle de yoğuruyor. Mersin'in anaları sadece evlat değil aslan parçası da doğuruyor.

900 KM'LİK ALAN TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Afrin'deki ilerleyişimiz devam ediyor. Etkisiz hale gelen terörist sayısı 3213 oldu. Zeytin Dalı Harekatı'nda kahramanlarımız destan yazıyor. Şu ana kadar 900 KM alan teröristlerden temizlendi. Bizim Suriye'de tek bir amacımız var. O da sınırlarımız boyunca terör örgütünü Suriye topraklarından atmak. Onlar zannettiler biz ilerleyelim, Türkiye seyreder. Artık eski Türkiye yok. O senin dediğin Türkiye eskide kaldı.

YANLIŞ BAKANIN GÖZLERİNİ OYARIZ

Vicdanımızı, ahlakımızı rafa kaldırmış olsak Afrin'i ele geçirmek 3 gündü. Biz onlar gibi olmadık, olmayacağız. Yıkmanın yok etmenin peşine düşmedik. Tarihimiz boyunca yaşatmanın peşinde koştuk. Bugün de aynısını yapıyoruz. Terör örgütünün ve onu destekleyenlerin Suriye'de neyi amaçladıklarını çok iyi biliyoruz. Onun için de onların üzerine üzerine gidiyoruz. Ama kimse bize yanlış bakmasın. Eğer bize yanlış bakarlarsa o zaman iki parmağımız bunların iki gözünde olur.

NATO NEREDE?

Ey NATO neredesin? Türkiye NATO'nun ülkesi değil mi? Bu kadar mücadele veriyoruz! Neredesin? Afganistan'da çağırdın geldik, Somali'ye Balkanlara geldik. Şimdi de ben çağırıyorum. Türkiye tehdit altında niye gelmiyorsun? Adil davranın. Sadece kuru kelamlar bizi doyurmuyor. Lafa geldi mi insan hakları konusunda ahkam kesenler, Suriye'de Irak'ta adeta gözleri görmez, kulakları duymaz hale geliyor. Her krizin içinde yeni fırsatlar da vardır, unutmayın. Her imtihan aynı zamanda bir imkandır."