Daha yeşil bir başkent için el ele

Daha yeşil bir başkent için el ele

Ankara'da geleneksel hale gelen ağaç dikim şenliğinin altıncısı ÇEKÜD - AHİMDER işbirliği ve Ağaçlandırma Bölge Müdürlüğü desteği ile yapıldı.

İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun birçok bölgesinde ilgi ve heyecanla karşılanan 'Bir Fidan Borcun Var' kampanyası kapsamında on binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Kampanyanın son adresi ise başkent Ankara oldu.

YÜZLERCE ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜ KATILDI

Piknik havasında geçen etkinliğe SOGEL ve ÇEKÜD Yönetim Kurulu üyeleri yanında ASİLDER, AKTİF GENÇLİK, AHİMDER, ÇANKAYA ÇEKÜD BİLİMDER, DİKİMEVİ ÇEKÜD, İNHİZDER, KEÇİÖREN ÇEKÜD, KEDDER, PAKDER, SİNCAN ÇEKÜD Yönetim Kurulu üyeleri, öğrenciler ve velilerden oluşan yüzlerce çevre gönüllüsü katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ankara SOGEL Başkanı Mehmet Aldanmaz, ağaçlandırma çalışmalarının milli ve manevi görevlerimizden biri olduğunu hatırlattı. Aldanmaz, ÇEKÜD işbirliğinde böyle bir çalışmaya imza atmaktan ve ÇEKÜD heyetini Ankara'da ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra söz alan ÇEKÜD Başkanı Süleyman Yorulmaz, sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekerek başkentin orman varlığına katkı yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan alanlarda 5.000 adet sedir fidanı dikildi.

BİR ORMAN DA NİĞDE'DEN

Daha yeşil bir başkent için el ele

ÇEKÜD, Niğde Çağrı İlim Kültür Çevre ve Ahlak Derneği işbirliği ile Niğde'de yüzlerce fidan dikti.

Niğde Üniversitesi öğrencileri ve çok sayıda çevre gönüllüsünün katıldığı programda 600 adet fidan toprakla buluşturuldu.

ÇEKÜD, İstanbul'da yaptığı ilkbahar ağaçlandırma çalışmalarına sürdürüyor.

Birikim Eğitim Kurumları ile 6 Mayıs 2012 günü Ömerli'de binlerce öğrenci ve velinin katılımı ile 2000 adet fıstıkçamı fidanı diken ÇEKÜD aynı gün Şile Ağaçlandırma Sahasında Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü işbirliği ile 1000 adet fıstıkçamı fidanını toprakla buluşturdu