Demokrasi nöbetinde HÖH isimli araç dikkat çekti
Ajanslar

1

Küçükçekmece’de modifiye işiyle uğraşan 32 yaşındaki Muhammet Enes Gülaçar, 15 Temmuz gecesi Türkiye’de yaşanan darbe girişimi sonrası kendisine ait olan aracıyla üzerinde "HÖH" (Halk Özel Harekat) yazan vatandaş demokrasi nöbetine katıldı.

ARAÇ BÜYÜK İLGİ TOPLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmanlı arması ve o geceye ait fotoğrafların basılı olduğu görsellerin de bulunduğu araç vatandaşların büyük beğenisini topladı. Sosyal medyada çok sayıda vatandaş aracın fotoğrafını paylaştı.

"ERDOĞAN'IN EMRİYLE HALK SOKAĞA ÇIKTI"

Gülaçar, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası böyle bir şey düşündüğünü belirterek, "Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle halk sokağa çıktı" dedi.

Demokrasi nöbetinde HÖH isimli araç dikkat çekti VİDEO

Demokrasi nöbetinde HÖH isimli araç dikkat çekti

"ÇOK ŞÜKÜR HENÜZ OLUMSUZ BİR TEPKİ ALMADIK"

Milli iradeye, demokrasiye sahip çıktığı için böyle bir uygulamaya gittiğini ifade eden aracın sahibi Muhammet Enes Gülaçar, "Çok şükür henüz olumsuz bir tepki almadık. Aşırı derecede olumlu tepkiler aldık. Hem şehir içinden hem şehir dışından gece arayan arkadaşlarımız oldu. Demokrasi nöbetine yılmadan, yorulmadan devam edeceğimizi, buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek istiyorum" dedi.

Demokrasi nöbetinde HÖH isimli araç dikkat çekti

ARACIN ÜZERİNDE ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFI

Aracın üstünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığını belirten Gülaçar, “Bu fotoğrafın yanında 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylar, Havalimanı, Boğaziçi köprüsünün kapatılması, Türkiye Büyük Millet Meclisinin bombalanması, MİT Müsteşarlığımıza yapılan saldırı sonrası, F-16’lar ile yapılan saldırılar ile ilgili görseller yerleştirilmişti. Yan taraflarında Osmanlı amblemimiz. Onun hemen yanında HÖH, yani Halk Özel Harekat adı altında yapılan girişimimiz bulunmaktaydı” şeklinde konuştu.

Demokrasi nöbetinde HÖH isimli araç dikkat çekti

ARACI BAĞLANDI

Aracının fotoğraflarının sosyal medyada yayınlanmasının ardından kendisini gören polis ekiplerinin aracı emniyete götürdüğünü söyleyen Gülaçar: "Bize en yakın karakola çekmemiz gerektiğini söyledi. Biz de gittik. Karakola gittiğimiz de orada bulunan arkadaşlar bu aracın görselininin herhangi bir art niyet içermediğini izah etmelerine rağmen, özellikle trafikçi arkadaşlar kendilerince müdürleri ile telefonda görüştüler. Bunu bize cezai işlem olarak uygulamak zorunda hissettiklerini söylediler. Cezamızı yazdılar. Aracımızı çekici ile otoparka çektik. Araç üzerindeki bütün görsellerimizi çıkarttık. Ama aracımız bu akşam saatlerinde yeniden yapılacak. Bu aracımızı yine meydanlarda göreceğiz" dedi.

Demokrasi nöbetinde HÖH isimli araç dikkat çekti