Deniz Çoban: Derbi kaldığı yerden devam eder

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve güvenlik gerekçesiyle tatil edilen Fenerbahçe - Beşiktaş maçıyla ilgili flaş bir iddia geldi.

Deniz Çoban, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun emsal kararlardan yola çıkarak, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini kaldığı yerden oynatacağını iddia etti.

Deniz Çoban: Derbi kaldığı yerden devam eder

MARDİN-ARSİNSPOR MAÇINI ÖRNEK GÖSTERDİ

"Olaylı derbiden sonra görüşümü ifade etmiştim. "Mağdur olan taraf Beşiktaş'tır, ev sahibi yaşananlardan sorumludur!" demiştim. Görüşüm değişmedi. Halen doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum. Tabii ki önemli olan benim fikrim değil... Kararı verecek olan TFF Yönetimi. Yakın tarihte, benzer bir olayda, TFF yönetiminin verdiği bir kararı hatırlıyorum. Geçtiğimiz yıl, Nisan ayında oynanan Mardin 47 Spor-Arsinspor 3. Lig'e terfi maçında; Mardin seyircisi sahaya inerek, Arsinspor kalecisini müsabakaya devam edemeyecek şekilde dövmüşlerdi."

Deniz Çoban: Derbi kaldığı yerden devam eder

MAÇ KALDIĞI YERDEN DEVAM ETMİŞTİ

Görüntüleriyle birlikte medyaya yansıyan olayı herkes görmüştü. Oyuncular ve seyircilerin karıştığı olaylar uzun süre önlenememişti. Travma nedeniyle Arsinspor kalecisi Ercan Ezgi hastaneye kaldırılmıştı. Hakem Burak Taşkınsoy da yaşananlar sonrası maçı tatil etmişti.

Şenol Güneş'in yere yığıldığı an - VİDEO

TFF Yönetim Kurulu ise "Maçın yarım kaldığı şartlarda kaldığı yerden tekrar oynanmasına" kararı verdi. Kararına da Futbol Müsabaka Talimatının 20. maddesini dayanak gösterdi.

Deniz Çoban: Derbi kaldığı yerden devam eder

TFF HÜKMEN MAĞLUBİYET VERMEZ

"Kadıköy'de yaşananlardan daha vahim olayların yaşandığı bir maçta böyle bir karara imza atan yönetim kurulunun; henüz üzerinden bir yıl geçmeden, benzer olayların yaşandığı bir başka maçta farklı bir karar vereceğini düşünmüyorum. O yüzden diyorum ki: Bu maç kaldığı yerden tekrar oynanabilir... Böyle bir karar çıkarsa şaşırmayalım"

Deniz Çoban: Derbi kaldığı yerden devam eder