Denize tek girmeyin

1

Yaz aylarında yükselen sıcaklık ve nem özellikle tansiyon ve kalp hastalarını tehdit ediyor. 120/80 olan sağlıklı tansiyon değeri, özellikle 50 yaş ve üzeri her iki kişiden birinde daha da yükselebiliyor. Medline Acil Sağlık Operasyonlardan Sorumlu Direktör Dr. Barış Mutluer, “Tansiyon ve kalp hastası kişilerin, yılın en sıcak aylarında tatile çıkmaları durumunda, kalp/damar hastalıkları için kullanılan ilaç dozlarını doktorlarına danışmaları gerekiyor. Bununla beraber stent takılmış, by-pass geçirmiş ya da kapak değişimi yaşamış olan kalp hastalarının, denize yalnız girmemelerinde fayda var.,

ÖĞLEN GÜNEŞTE KALMAYIN

Güneş ışınlarının en dik ve sert olduğu 12:00 ile 16:00 saatleri arasında güneşte bulunmamaya ve tok karnına yüzmemeye dikkat edilmesi gerekiyor” dedi. Tatile çıkan tansiyon hastaları arasında özellikle 50 yaş üzeri tansiyon hastalarının, öğle saatlerinde güneş altında kalmamaya özen göstermeleri gerekiyor. Güneşe çıkıldığında damarlar olması gerekenden daha fazla genişlediği için tansiyon ilaçlarını alıp güneşe çıkılmaması gerekiyor.

Omega-3 ile yaşamınıza kalkan oluşturun

- Beyin gelişimi, görme işlevinin oluşumu, kan pıhtılaşmasının önlenmesi ve iltihabi hastalıklarını iyileşmesinde yardımcıdır. - Kalp hastalığı için risk faktörü olan trigliserit düşürücü etki gösterir, besinlerin kontrolünde de önemli rol oynar ve vücut için zararlı yağların zararını engeller. - Balıktaki omega-3 yağ asitlerinin kalp krizi riskini azaltır. Vücudun enerji üretimine katkıda bulunur, yorgunluğu giderir. - Kavrama gücünü ve hareket kabiliyetini artırır. Konsantrasyon yeteneği üzerinde çok olumlu adımları vardır.

YAŞA GÖRE MİKTARI DEĞİŞİR

- Ayrıca balık yağı takviyeleri depresyon ve şizofreni belirtilerini hafifletir. - Endişe, hüzün ve uyku problemlerini azaltır. Balık yağında bulunan EPA, süte eklenebilir. Gebe ve çocuklar için uygundur. - İyi saflaştırılamamış balık yağı A vitamini de içerdiğinden gebelere uygun değildir. - Kalp-damar hastalıkları, iltihabi romatizma, bağırsak ve böbrek hastalıkları gibi sorunları olanlar kullanabilir. - Yaşa, cinsiyete ve eşlik eden hastalığa göre, miktarı değişebilir. - Kan sulandırıcı ilaç kullananlar balık yağı almadan önce doktoruna danışmalıdır.