Devlet Bahçeli'den AKPM'nin kararına tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) Genel Kurulu'nda alınan Türkiye'nin siyasi denetim sürecine dahil edilmesine ilişkin karara, yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

"TÜRKİYE'Yİ DIŞLAMANIN FATURASI AĞIR OLACAK"

MHP lideri Devlet Bahçeli, AKPM'nin siyasi denetim kararıyla ilgili, "Türkiye'yi dışlamanın AB'ye faturası ağır olacaktır." dedi.

"AKPM'NİN KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR"

Bahçeli, Ayrıca, "Haksızdır, temelsizdir, yok hükmündedir. MHP, hükümetin alacağı kararı tümüyle destekleyecek." ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"HAÇLI RUHU ASIRLAR SONRA HORTAMIŞTIR"

"Hiçbir şart altında kabul edilemez olan bu kararı şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Son dönemde yaşanan gelişmeler sonrası bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki; Haçlı ruhu asırlar sonra hortlamış, Avrupa medeniyetinin bir hastalığı olan ırkçılık yeniden ayağa kalkmış,Türkiye düşmanlığı, Avrupa'nın temsil ettiği değerler sistemini için için kemiren habis bir kanser uru haline gelmiştir.

"BU TABLO AVRUPA İÇİN UTANÇ VERİCİDİR"

Karşımızdaki tablo Avrupa için utanç vericidir. Avrupa Birliği Türkiye'yi sürekli dışlamakta, Avrupa Konseyi demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti konularında sahte ve zorlama gerekçelerle Türkiye'yi siyasi denetim almakta, Avrupa ülkelerinin bir kısmı, Türkiye düşmanlığını iç politika malzemesi olarak hayasızca kullanmaktadır.

Kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi hamisi rolüne soyunan, 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişimini görmezden gelip Türkiye'yi suçlayacak sudan bahaneler uyduran Avrupa'nın, Türkiye'ye insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi dersi vermeye kalkması kara mizah örneği olarak tarihe geçecektir. PKK'ya kucak açan Avrupa'nın, Türkiye'nin terörle meşru yollardan mücadelesini hukuk dışı olmakla suçlaması eşi görüşmemiş bir pişkinlik ve riyakarlıktır."