Devlet erkanı Anıtkabir'de 23 Nisan'ı kutluyor İZLE

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı, Aslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir'e geldi.

Devlet erkanı Anıtkabir'de 23 Nisan'ı kutluyor İZLE

Devlet erkanı Anıtkabır'da 23 Nisan'ı kutluyor İZLE

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN MOZALESİNE ÇELENK KOYDU

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Mustafa Kemal Atatürk'ün mozelesine çelenk koydu. Daha sonra Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ANITKABİR'DE 23 NİSAN TÖRENİ

TÖRENE KATILAN İSİMLER

Cemil Çiçek başkanlığındaki heyet, buradan Misak-ı Milli Müzesi'ne geçti. Çiçek, Anıtkabir özel defterini imzaladı. Törene; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı ile bakan ve milletvekillerinin aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek daha sonra Meclis Tören Salonu'nda kutlamaları kabul edecek.

LİDERLERDEN 23 NİSAN MESAJI

CEMİL ÇİÇEK:

Ülkemizin geleceği onların ellerinde şekillenecektir. Başbakan Tayyip Erdoğan: İnanıyorum ki bugüne kadar ülkemizin önünde yeni ufuklar açan yüce Meclis'imiz, daha sivil, daha özgürlükçü bir Anayasa'yı yürürlüğe koyarak, demokrasisini güçlendirecek ve çocuklarımıza çok daha aydınlık bir gelecek armağan edecektir.

KEMAL KILIÇDAROĞLU:

Ulusal egemenliğin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Saltanata karşı içeride verilen mücadele ve mücadelenin ana ekseni hâkimiyeti milliye, milletin egemenliği. Bunun üzerine inşa edildi yedi düvelle yapılan kavga, bunun için mücadele yapıldı. Güç halktan alındı, halkla beraber mücadele edildi.

DEVLET BAHÇELİ:

23 Nisan, varlığımıza, birliğimize, tarihsel sürekliliğimize diş bileyen kanlı hesaplara karşı Türk milletinin şeref ve namus mücadelesidir.