Dikkat çekici kafeler için tasarım önerileri

Kafe dekorasyonunda farklı kişiliklerdeki müşterilere aynı anda kendilerini rahat hissettirecek bir tema bulmak işin en zorlu kısmı olsa gerek. Ancak bir tema belirlemek işinizi epey kolaylaştırabilir. Tarihte bir dönem ya da bir film çıkış noktanız olabilir. Retro, vintage ya da modern sözcüklerinden birini ya da birkaçını kullanarak eklektik bir tarz da ortaya koyabilirsiniz.

Dikkat çekici kafeler için tasarım önerileri

BÜTÜNLÜK YARATIN

Bir tema belirledikten sonra kullanacağınız renkleri, aksesuarları ya da fincan modellerini bu temaya uygun seçerek kafenizde bir bütünlük yaratabilirsiniz. Renk konusu önemli. Müşteriler kafeye girdikleri anda algıladıkları renkler kafe hakkındaki ilk izlenimi oluşturur. Kahverengi, kestane, yeşil ve mavi tonları en çok tercih edilen kafe dekorasyon renkleridir.

Dikkat çekici kafeler için tasarım önerileri

ÖZEL VE BELİRGİN FARKLAR YARATIN

Herhangi bir kafeden içeri girdiğimizde gözümüze çarpacak ilk şey standart olarak masalar ve sandalyelerdir. Eğer bir an için farklı düşünürseniz, restoran ve kafe işletme standartlarının değiştiğinin farkına varacaksınız. Örneğin çalışanlarınız için markanıza özel t-shirtler bastırmanız, markanıza bir renk belirlemeniz ve tüm dekorasyonu bu çerçevede geliştirmeniz müşteri potansiyelinizi artırmada ve markalaşmada en önemli adımınız olacaktır. Kahvenin çekildiği makineyi daha belirgin bir yere koymak veya diğer içecek ve yiyeceklerin hazırlandığı mutfağı gezintiye açık tutmak müşteri ilişkilerinizi daha samimi bir hale getirecektir.

Dikkat çekici kafeler için tasarım önerileri

MASA DEKORASYONU

İşletmenizin türü ve boyutu ne olursa olsun masa konusunda dikkat etmeniz gereken ilk şey temizliğidir. Tercihinizi cam masalardan kullanırsanız, camın altına örneğin kahve çekirdeklerinden ya da kahve tozundan herhangi bir sanatsal çalışma yapabilirsiniz. Burada amaç ortaya harikulade bir şey çıkarmak değil, farklılığı yakalayabilmektir. Tüm camın altını kahve çekirdekleriyle doldurmanız da aynı etkiyi gösterebilir.

Dikkat çekici kafeler için tasarım önerileri

DUVAR DEKORASYONU

Cafenizde sakinleştirici ve rahatlatıcı bir ortam sağlamak istiyorsanız duvarlarınızı bu ruh haline göre dekore edip, anlamlı bir hal kazandırmanız gerekmektedir. Bir seçenek olarak kafenizin tarzını anlatabilecek müzisyen posterleri, sanatsal resim ya da fotoğraflar olabilir. Bir başka seçenek de duvarlarınızı eski ve şu an kullanılmayan objeler ile süslemenizdir, örneğin bozuk plaklar, kullanılmayan müzik aletleri, hatta ve hatta tekerlekleri olmayan paslı bir bisiklet. Tüm bu dekoratif ürünler hem çok ucuza mal olacak hem de müşterilerinizde tarif edilemez duygular uyandıracaktır.

Dikkat çekici kafeler için tasarım önerileri

IŞIK VE AYDINLATMA

Her cafe türü için aydınlatma dekorasyon prosedürünün en önemli parçalarından birisidir. Kafeniz herhangi bir üniversite veya okul yanlarında ise öğrenciler mekanınızda kitap okumak, ders çalışmak isteyecektir. Bunun için her masaya ufak ve kullanışlı aydınlatıcılar hoş olacaktır. Eğer kafeniz bar da içeriyorsa daha loş bir ortam uygun olur, renk olarak kırmızı ya da mavi neonlar kullanılabilir.

Dikkat çekici kafeler için tasarım önerileri