Diyarbakır'da darbe girişimine karşı yürüyüş
İHA

Diyarbakır'da Cuma namazı çıkışında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile darbeye karşı yürüyüş gerçekleştirdi. Yaklaşık 5 metrelik dev Türk bayrağı ile 7’den 70’e toplanan halk, Merkez Camisi’nden kaymakamlık binasının bulunduğu Mezarlık Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti.

"KATİL FETO HESAP VERECEK"

Sık sık, ‘Dik dur eğilme, bu millet seninle’, ‘Katil Feto hesap verecek’, ‘Darbeye hayır’ sloganları atan vatandaşlar, Kocaköy Kaymakamlığı önünde toplandı.

Diyarbakır'da darbe girişimine karşı yürüyüş

Burada toplanan kalabalığa hitaben konuşan Kocaköy Kaymakamı Yusuf Turhan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin en şerefli kurumlarından olan TSK’nın içerisinde kendini bilmez, aklını kendini hoca diye niteleyen bir alçağa satmış olan birkaç kişinin, Türkiye’deki anayasal düzeni, demokrasiyi ortadan kaldırmaya yeltendiğini söyledi. Turhan, "Çok şükür ki, TSK içerisindeki şerefli personelin, emniyet teşkilatının kahraman polisleri, bu milletin tamamı bu darbeyi püskürtmüştür. Alçakların hesap edemediği mesele, bu milletin birliği, beraberliğiydi. Ancak bu millet birlik ile beraberlik ile bir olarak, demokrasisini, milletini, cumhurunu hükümetini ve meclisini yedirtmemiştir. Türk milletinin kendisine emanet ettiği, PKK’ya karşı dış düşmanlara karşı savaşmak için verdiği silahları bunlar alçakça, tankları, topları tüfekleri, milletin kendisine doğrultmuştur’’ dedi.

Diyarbakır'da darbe girişimine karşı yürüyüş VİDEO

Diyarbakır'da darbe girişimine karşı yürüyüş

"ALÇAKÇA BİR PLAN.."

AK Parti Kocaköy İlçe Başkanı Eşref Türe de, 15 Temmuz akşamı alçakça bir darbe planının hazırlandığını söyledi. Türe, şöyle dedi: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı, milletimize karşı, halkımıza karşı çok alçakça bir plan düzenlendi ve sağ olsun milletimiz halkımız bunu püskürttü.’’

Diyarbakır'da darbe girişimine karşı yürüyüş

Diyarbakır'da darbe girişimine karşı yürüyüş

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)