Diyarbakır'da DBP il binasına terör operasyonu
DHA

Diyarbakır’da, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binası içerisinde, çeşitli tarihlerde sosyal medyada HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in de aralarında olduğu bir grubun, teröristbaşı Abdullah Öcalan ve öldürülen teröristlere hitaben saygı duruşu yaptığı fotoğraflar ortaya çıktı.

Başları öne eğik sözde saygı duruşu yapıldığı fotoğrafların ortaya çıkması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

BİNAYA GİRİLDİ

Güvenlik ve TEM şube ekipleri, sabah saatlerinde Şeyh Şamil Mahallesi’nde bulunan binaya operasyon düzenledi.

Binaya giren ekipler içeride arama yaparken, çevik kuvvet polisleri ise tedbir aldı.

Diyarbakır'da DBP il binasına terör operasyonu

SEMRA GÜZEL AYRINTISI DİKKAT ÇEKTİ

Savcılık soruşturmasında en dikkat çeken nokta, fotoğraftaki kişinin HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in olduğu yer aldı.

Başı öne eğik saygı duruşu olarak yapılan paylaşımda, geçtiğimiz günlerde yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkında 'terör örgütü üyeliği' ve 'terörün finansmanı' suçundan hazırlanan fezlekeyle gündeme gelen Güzel’in olması dikkat çekti.

Diyarbakır'da DBP il binasına terör operasyonu VİDEO

ARAMA 7 SAAT SÜRDÜ

Güvenlik ve TEM Şube ekiplerinin DBP il binasında 12 oda içerisinde yaptığı 7 saatlik arama sona erdi.

TERÖRİST FOTOĞRAFLARI BULUNDU

Polis ekiplerinin incelemesinde çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyaller ve PKK'lı teröristlere ait fotoğraflar ele geçirildi.

Arama sırasında binaya gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP İl Eş başkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan bir süre kaldıktan sonra bölgeden ayrıldı.

Polis, ele geçirdiği dokümanları incelemek üzere emniyete götürdü.

8 ASKERİ ŞEHİT EDEN TERÖRİSTİN FOTOĞRAFI DA BULUNDU

Aramalarda, 30 Haziran 1996'da Tunceli kent merkezinde düzenlenen bayrak töreni sırasında askerlerin arasına karışıp düzenlediği intihar saldırısında 8 bandocu askeri şehit eden ve 29 askerin de yaralanmasına neden olan 'Zilan' kod adlı PKK'lı terörist Zeynep Kınacı'nın da fotoğrafı bulundu.

İL BAŞKANI KARANTİNA SÜRECİ SONRASI GÖZALTINA ALINACAK

Bu arada, hakkında gözaltı kararı bulunan DBP İl Başkanı Seval Gülmez'in koronavirüs testinin pozitif olması nedeniyle izolasyon süreci sonrası gözaltına alınacağı bildirildi.

Diyarbakır'da DBP il binasına terör operasyonu

Diyarbakır'da DBP il binasına terör operasyonu

Diyarbakır'da DBP il binasına terör operasyonu

Diyarbakır'da DBP il binasına terör operasyonu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)