Diyarbakır'daki Kur'an kursunda çıkan yangının detayları
Ajanslar

Kulp ilçesinde bulunan bir Kur'an kursunda, elektrik sobasının devrilmesi sonucu çıkan yangında 6 öğrenci hayatını kaybetmişti.

SICAKTAN PLASTİK KAPILAR AÇILMADI

Olay sonrası, yangınla ilgili detaylar ortaya çıktı. Yangına uykuda yakalanan öğrenciler çığlık çığlığa kaçmak istedi ancak aşırı sıcaklıktan genleşen kapıların açılmaması nedeniyle dışarı çıkamadılar.

Diyarbakır'daki Kur'an kursunda çıkan yangının detayları

KÖYLÜLERDEN YARDIM İSTEDİ

Karşı odada bulunan ve çocukların çığlıkları üzerine uyanan usta öğretici Faruk Işık, bağırarak köylülerden yardım istedi. İmamın yardım sesiyle yataklarından fırlayan köylüler bidonlarla yangını söndürmeye çalıştı, itfaiye ve jandarmaya haber verdi.

Diyarbakır'da Kur'an kursunda yangın: 6 çocuk öldü VİDEO

Diyarbakır'daki Kur'an kursunda çıkan yangının detayları

BALKON KAPISININ ÖNÜNDE CANSIZ BEDENLERİ BULUNDU

Yangını söndüren itfaiye ve köylüler, yaşları 15 ile 19 arasında olan Nur Muhammet Bayka, Mehmet Bingöl, Sebahattin Altun, Suat Çankaya, Şahin Kahraman ve Serhat Sancar'ın balkon kapısı önünde üst üste cansız bedenleriyle karşılaştı. Diğer koğuşta kalan ve dumandan zehirlenen 3 öğrenci ambulansla hastaneye kaldırıldı.

DİYANET MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Köye gelen jandarma binada inceleme yaptı. Çocukların cesedi kimlik tespiti ve otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince yapılan incelemede, yangının elektrik sobasından çıktığı belirlendi. Olayın duyulmasıyla birlikte çocukların aileleri ve yakınları köye akın etti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatı üzerine 2 katlı kursta ihmal olup olmadığının belirlenmesi amacıyla 2 müfettiş görevlendirdi.

Diyarbakır'daki Kur'an kursunda çıkan yangının detayları

KÖYLÜLER: SU BİDONUNU ALIP KOŞTUK

Yangına müdahale eden köylülerden Mehmet Güneş, "Köylülerin bağırma sesiyle uyandım. Evin penceresini açtığımda Kuran kursu alevler içerisinde yanıyordu. Ben de evdeki su bidonunu alıp yangını söndürmeye gittim. Uzun bir uğraş sonucu yangını söndürdük. Ancak yatakhane kısmına girdiğimizde öğrencilerin balkon kapısı önünde üst üstte cansız bedeni ile karşılaştık. Daha sonra dumandan zehirlenen öğrencileri çıkarttık" dedi.

Diyarbakır'daki Kur'an kursunda çıkan yangının detayları