Doğu Perinçek: Erdoğan ile Demirtaş'a oy yok

doguperincek

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Beyoğlu'ndaki İstanbul İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve seçim sonrası yapılacak siyasete yönelik açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN İLE DEMİRTAŞ'A OY YOK

Konuşmasında tek tek cumhurbaşkanı adaylarını değerlendiren, ve partinin izleyeceği siyaseti aktaran Perinçek şöyle konuştu;

"Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'a oy yok. Çünkü bunlar yıkacağımız kuvvetlerdir. Cumhuriyet yıkıcılığına ve bölücülüğe oy yok. Sandığa giden veya gitmeyen, geçerli veya geçersiz oy kullanan bütün yurttaşlara sesleniyoruz, Çankaya'ya tırmansa bile Tayyip Erdoğan'ı milletimiz oradan indirecektir. Tayyip Erdoğan'ı yıkma mücadelesinde birleşelim. Hedefimiz milletin hükümetini kurmaktır. İşçi Partisi bu göreve hazırdır.

İHSANOĞLU'NA KEFİL DEĞİLİZ ÇÜNKÜ ÖYLE BİRİ YOK

İşçi Partisi, Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy çağrısı yapmış olsa 'Ekmeleddin'e oy ver' derdi. Biz Ekmeleddin İhsanoğlu'na kefil değiliz çünkü böyle biri yok. İhsanoğlu bir kırmızı halıdır, kırmızı halıya 'oy verin' çağrısını anlamlı bulmuyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelttiğimiz eleştiriler onun bizim adayımız olmadığı yönündeydi. Yoksa onu, Tayyip Erdoğan ile aynı kefeye koyan bir anlayışı temsil etmiyor."