Doların ateşi düşmüyor
Ajanslar

dolar

Geçtiğimiz hafta genelinde değer kazanan dolar artışa yeni haftanın ilk gününde de devam ediyor.

2,97'NİN ÜZERİNE ÇIKTI

Dolar/TL kuru haftanın ilk işlemlerinde alımlarla 2,97'liranın üzerine çıktı. Serbesat piyasada dolar 2,9740 liradan satılırken euro ise 3,3640 liradan el değiştiriyor.

GRAM ALTIN 122 LİRAYA DOĞRU

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.4 yükselerek 1,277.7 dolardan işlem gördü. Çeyrek altın 200,41 TL; altının gram fiyatı ise 121,75 TL'den işlem görüyor. Altın fiyatları Çin'de yavaşlayan ekonomik büyüme ve Asya borsalarındaki zayıflıkla beraber artan güvenli liman talebi üzerine yükselişini ikinci güne taşıdı.

BORSALARDA KARIŞIK SEYİR

Asya borsaları Japon hisselerindeki artıştan destek bularak ılımlı bir yükseliş gerçekleştirirken, MSCI endeksi yüzde 0.3 yükseldi, Çin'de açıklanan veriler üzerine Shanghai endeksi yüzde 0.3 geriledi.

Asya borsaları Japon hisselerindeki artıştan destek bularak ılımlı bir yükseliş gerçekleştirirken, ABD doları ekonomiye dair iyimser beklentilerin öne çıkmasıyla euro ve yen karşısında değer kazandı. Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.3 yükselirken, Japonya Nikkei endeksi Nisan 2017 için planlanan bir satış vergisinin ertelenebileceği haberleriyle yüzde 1'in üzerinde artış kaydetti.

Japon hisselerindeki artışa aynı zamanda hükümet tarafından daha fazla parasal teşvik desteği sağlanabileceği beklentileri de katkıda bulundu.

Ayrıca Çin'de haftasonu açıklanan verilerde fabrika üretimi, yatırım ve perakende satışların Nisan ayında beklentilerin altında büyüdüğünü gösteren veriler üzerine Shanghai endeksi yüzde 0.3 geriledi. Beklentilerin altında kalan veriler Çin ekonomik büyümesine dair endişeleri yeniden canlandırdı.