Dracula'nın Fatih Sultan Mehmet'i ısırarak öldürme anı

DRACULA

3 Ekim'de vizyona giren "Dracula: Başlangıç" filminde yer alan, Fatih Sultan Mehmet'in öldürülme sahneleri olay oldu.

DRACULA'NIN FATİH'İ ÖLDÜRME ANI

Filmin son sahnesinde, Fatih Sultan Mehmet, Dracula tarafından ısırılarak öldürülüyor. Film, gerçek bir efsane olan Vlad the Impaler'ın hikayesine odaklanarak, Dracula'nın ve vampir mitolojisinin köklerine iniyor.

Dracula'nın Fatih Sultan Mehmet'i Isırarak Öldürmesi

Dracula'nın Fatih Sultan Mehmet'i ısırarak öldürme anı

TÜRKLERİN "KAZIKLI VOYVODA"SI

Vampir hikayelerinin ilham kaynağı olan Kazıklı Voyvoda, nam-ı diğer Dracula, her türlü korku karakterinin bulunduğu Transilvanya'da yaşadı. Eflak Voyvodası 3. Vlad Tepeş (Kazıkkakan), Macarlar tarafından Drakula (yani Şeytan), Türkler tarafından da Kazıklı Voyvoda diye bilinir.

TÜRKLER CAN DÜŞMANIYDI

Kazıklı Voyvoda ismiyle meşhur olan Vlad Tepeş, en sevdiği eğlencesi kazık işkencesi olduğu için bu ismi aldı. Kazıklara oturtulmuş insanların çığlıklar içinde çırpına çırpına can vermesini, yemek yerken seyretmek en büyük zevklerindendi. Türkler, ise can düşmanıydı. Sarık ve kavuklarıyla karşısına çıkan Fatih'in elçilerinin sarıklarını, üçer çivi ile başlarına çaktırması hadisesi meşhurdur.

Dracula'nın Fatih Sultan Mehmet'i ısırarak öldürme anı

KALBİNE TAHTA BİR KAZIK ÇAKILMIŞ

Dracula'nın, ölümüne dair birbirinden ilginç söylentiler ortaya atıldı. Kimi başsız cesedinin bulunduğunu, kimi ise bir gece vakti mezarının açıldığını ancak içinin boş olduğunu iddia etti. Ayrıca vampirlerin ölümünün, ancak kalbine tahta bir kazık çakılmasıyla mümkün olması fikri de, ömrü boyunca insanları kazıklara çakmış olan Dracula'nın bir nevi aynı şekilde cezalandırılmasıydı. Bunlar, hayal gücü geniş olan, yengeç burcundaki Sultan Mahmut için ilham kaynağı oldu. Vampir hikayelerini yeniçerilerin aleyhinde kullanmasını iyi bildi.Dracula'nın Fatih Sultan Mehmet'i ısırarak öldürme anı

DRACULA'NIN KAFASI İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Bir başka iddiaya göre, "Keferenin Haccacı" diye bahsedilen Dracula, 1476 yılında Osmanlı askerleri tarafından yakalanıp öldürüldü. Kesik başı Payitaht'a (İstanbul) getirildi. Bedeni oradaki bir mezarlığa gömüldü. Başsız bedeni sonraki zamanlarda, Snagov Manastırı'nın yakınındaki bataklıkta bulununca, gidip mezarını açtılar. Açılan mezarın boş olması, onun vampir olduğu söylentilerinin yayılmasına neden oldu.

Dracula serisi Fatih Sultan Mehmet'le başlıyor haberiDracula'nın Fatih Sultan Mehmet'i ısırarak öldürme anı