ABD'de bir siyahinin öldürülmesine ilişkin davada polise denetimli serbestlik
AA

ABD'nin Kentucky eyaletine bağlı Louisville kentindeki evinde polis tarafından öldürülen siyahi Breonna Taylor için adalet talebiyle düzenlenen gösteri sırasında ateş açılmıştı.

Louisville polisi, gösteri sırasında açılan ateşte 1'i ağır en az 7 kişinin yaralandığını, bazı kişilerin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Lokanta sahibi öldürüldü, kışkırtmakla suçlandı

Mart 2020’de yaşanan olayda ağır yaralanan popüler bir et lokantasının sahibi David McAtee hayatını kaybetmişti.

Olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında polis memuru silahlı saldırıyı kışkırtmakla suçlanırken, görülen davada o memurun cezası belli oldu.

Hapis yatmayacak

Mahkemede, David McAtee adlı siyahinin vurulduğu olayda aşırı güç kullandığını kabul eden Katie R. Crews’in eylemleri "inanılmaz derecede tehlikeli" olarak nitelendirildi.

Bölge Yargıcı Benjamin Beaton, Crews için istenen 1 yıllık denetimli serbestlik süresini 2 yıla çıkardı.

Kolluk kuvvetlerinde çalışamayacak

Beaton, Crews'a hapis cezası vermeme konusunda isteksiz olduğunu, ancak kendisine McAtee'nin ailesinin bu cezayı yeterli gördüğünün söylendiğini aktardı.

Crews'a ayrıca 200 saat kamu hizmeti cezası verildi ve bir daha kolluk kuvvetlerinde çalışması yasaklandı.

725 bin dolar karşılığında anlaştılar

Öte yandan, McAtee'nin ailesinin avukatı, Louisville Polis Teşkilatı ve iki Ulusal Muhafız üyesi aleyhinde açılan davada anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Avukat Steve Romines, müvekkillerinin 725 bin dolar karşılığında anlaştığını aktararak, "Aile, hem kendileri hem de David'in sevdiği şehir için davaları geride bırakmak istedi." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)