Elindeki Rus teçhizatını ABD’ye devretme kararı alan Ekvador’a Rusya’dan tepki
İHA

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, ellerindeki Rus teçhizatlarını “hurda” olarak nitelendirmişti.

Noboa ayrıca, Washington'dan gelen Rus teçhizatları 200 milyon dolar değerinde gelişmiş ABD ekipmanıyla takas etme teklifini de kabul edeceğini belirtmişti.

Ekvador, Rus teçhizatlarını 'hurda' deyip ABD'ye verdi

Noboa’nın ellerindeki Rus teçhizatını ABD’ye devretme kararına dair yaptığı açıklamanın ardından Rusya’dan yanıt geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bugün yaptığı basın toplantısında yaptığı açıklamada, Rus teçhizatının kendilerinden izinsiz olarak ABD’ye devredilemeyeceğini ve buna dair sözleşmelerin bulunduğunu hatırlattı.

"Rus teçhizatı, Ekvador’un iddia ettiği gibi hurda olsaydı Washington bunun karşılığında onlara yüksek maliyetli modern teçhizat teklif etmezdi"

Zaharova, “Ortaklarımız, sağlanan varlıkların belirtilen amaçlar doğrultusunda kullanılması ve Rusya’nın onayı alınmadan üçüncü taraflara devredilmemesi yükümlülüğü dahil sözleşme hükümlerinin bilincinde” diye konuştu.

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa’nın kendilerinde bulunan Rus eskeri teçhizatını “hurda” olarak nitelendirmesine de tepki gösteren Zaharova, “Rus teçhizatı, Ekvador’un iddia ettiği gibi hurda olsaydı Washington bunun karşılığında onlara yüksek maliyetli modern teçhizat teklif etmezdi. Ekvador’un bunun farkında olduğunu umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)