AA

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları sürüyor.

Katliamlarına her geçen gün yenilerini ekleyen İsrail, iki binden fazla çocuğun ölümüne neden oldu.

Saldırıların hedefi olan Gazze'de ise 18. günde bir mucize yaşandı.

"Trajik bir insani hikayeyle karşı karşıyayız"

İsrail'in saldırılarında yaşamını yitiren Ranim Hicazi adlı hamile kadının karnındaki bebeği, Nasır Hastanesi doktorları tarafından kurtarıldı.

Hastanenin yeni doğan ünitesi doktorlarından Esad en-Nevaciha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nde İsrail'in bombardımanları sonucu tekrarlanan trajik bir insani hikayeyle karşı karşıyayız." dedi.

"Hayata döndürdük ve gereğini yaptık"

Bu sabah Ranim Hicazi'nin ölü olarak Nasır Hastanesi'ne getirildiğini aktaran Nevaciha, "Sağlık personeli tarafından annenin karnından fetüs çıkarıldı ve canlı olduğu tespit edildi. Hemen teslim aldık, hayata döndürdük ve gereğini yaptık. Şu anda kuvözde oksijene bağlı." ifadelerini kullandı.

Doktor Nevaciha, bebeğin sağlık durumunun stabil olduğunu dile getirdi.

Anne, İsrail bombardımanında yaşamını yitirdi

Annenin İsrail bombardımanından korunmak amacıyla Gazze kentinin güneyindeki Han Yunus'a gittiğini aktaran Nevaciha, burada El-Abadile ailesini hedef alan İsrail bombardımanında öldürüldüğünü belirtti.

İsrail, "güvenli olduğunu" iddia ederek Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayanların güneye gitmeleri çağrısında bulunmuştu ancak İsrail savaş uçakları, güneyde de çok sayıda evi hedef almaya devam ediyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)