İsrail, Filistin'den yapılan saldırılarda ölenlerin sayısını açıkladı
AA

İsrail'de Gazze'den düzenlenen saldırılar sonucu can kayıpları artıyor.

Daha önceki ölü sayısı 350 olarak açıklanmıştı.

Hamas unsurlarının dün İsrail içerisinde gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin son veriler, İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

Ölen İsraillilerin sayısı 600

Saldırıda şu ana kadar hayatını kaybeden İsraillilerin sayısının 600'e yükseldiği belirtildi.

Şiddetli çatışmalar sonucu hastaneye kaldırılan yaralıların sayısının 2 bini aştığı ifade edildi.

Filistin, Arap Birliği'nin toplanmasını istedi

Öte yandan Filistin, Arap Birliği'ni İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını görüşmek üzere acilen toplanmaya çağırdı.

Filistin'in Arap Birliği Daimi Temsilcisi Büyükelçi Muhenned el-Akluk, Filistin resmi ajansı WAFA'ya yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Arap Birliği'ne, mümkün olan en kısa sürede dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü toplantı yapması talebini içeren bir bildiri sunduk.

Akluk, toplantıda, "İsrail'in saldırılarını durdurmak, faillerin hesap vermesini ve Filistin halkına uluslararası koruma sağlamak için Arap ve uluslararası düzeyde siyasi eylem yollarını tartışmayı hedeflediklerini" aktardı.

Abbas'tan insani yardım çağrısı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da Gazze'de su, elektrik ve gıda malzemeleri başta olmak üzere hayati önem taşıyan kaynakların kesilmesinden İsrail'in sorumlu olduğunu belirtti.

Abbas, uluslararası topluma, işgal altındaki halka karşı sorumluluklarını ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu.

Filistin lideri, ayrıca uluslararası toplumu Gazze'ye acil insani yardıma çağırdı.

Gerilim sonrası yaşananlar

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 313 kişinin hayatını kaybettiğini, 1990 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 7 Filistinli yaşamını yitirmişti.

İsrail basınında Hamas'ın silahlı kanadının başlattığı saldırılarda şu ana kadar 350 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 1864'e yükseldiği duyurulmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)