Libya: İsrail'in suçlarını destekleyenlerin büyükelçileri, ülkeden derhal ayrılsın
AA & Ensonhaber

Orta Doğu ve çevresinde İsrail'e tepkiler artıyor.

Libya, İsrail ordusunun özellikle El Ehli Hastanesi'ni bombalamasından sonra gösterilere sahne oldu.

Başkent Trablus'taki Şehitler Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, ellerinde Filistin bayraklarıyla protesto gösterisi düzenledi.

Libya parlamentosundan çağrı

İsrail'in Gazze'ye kara harekatı hazırlıkları sürerken, Libya parlamentosu karar aldı.

Tel Aviv yönetiminin suçlarını destekleyen ülkelerin büyükelçilerinin Libya'dan "derhal" ayrılması istendi.

Batı Şeria'ya düzenlenen hava saldırılarında 6 Filistinli öldü

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelere sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda Cenin'de 4, Kalkaliya'da 1 ve Kalandiya'da 1 olmak üzere toplam 6 Filistinlinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Açıklamada, Cenin kentine düzenlediği saldırıda ölenler arasında 15 yaşında bir çocuğun da bulunduğu belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'nın farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 104 olduğu aktarıldı.

İsrail güçleri Batı Şeria'da 80 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da aralarında (Hamas'tan) yöneticilerin de olduğu en az 80 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da gözaltına alınanların sayısının 1350'ye çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklu sayısının da mevcut verilere göre, en az 50'si kadın, 1600'den fazlası "idari tutuklu" olmak üzere yaklaşık 6 bin 600'e ulaştığı kaydedildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, sivilleri hedef almadıklarını savundu

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, "ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de sivilleri korumak için çatışmaya 'insani ara' verilmesi gerektiğini söyledi. Siz bu teklif hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtladı.

İsrail'in bölgeye insani yardım, su, gıda ve ilaç sağladığını iddia eden Cohen, "Biz hiçbir zaman insanları hedef almadık." dedi.

Erkek, kadın ve çocukların hedef alınmadığını savunan Cohen, "Sadece Hamas teröristlerini hedef alıyoruz." diye konuştu.

Cohen, İsrail'in uluslararası hukuka göre hareket ettiğini ileri sürdü.