Ece Temelkuran: Kesin ağlamayı hesap soracağız

Birgün yazarı gazeteci Ece Temelkuran, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili "Ağlamayın ulan!" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Temelkuran'ın yazısı sokağa çıkmaya hevesli insanları daha çok tahrik edercesine yazılmış bir yazıydı.

Ece Temelkuran: Kesin ağlamayı hesap soracağız

"KESİN AĞLAMAYI! HESAP SORACAĞIZ!"

"Ağlamayın ulan!" diye bağırasım geliyor bütün memlekete, "Kesin ağlamayı! Hesap soracağız! İşte o kadar" diyen Temelkuran, okuyucularını ses vermeye, tepkilerini belli etmeye çağırdı.

İşte o yazıdan bir kısım;

İlk kez anlıyorum o sert kadınları, adamları.Ölüm oruçlarında, "illegal" mahallelerde, örgütlü evlerde, kanlı gömleklerin atıldığı görüş günlerindeki kaşları çatılmış o insanları anlıyorum. "Ağlamayın, onlar görmesin ağladığınızı" diyenleri, ilk kez. Anlıyorum şimdi insan neden düşman olur kendi gözyaşına. Anlıyorum neden kesip atmak istersin en insani, en yumuşak yanını. Berkin'i küçük bir tabuta koymuş götürüyorlar...

"Ağlamayın ulan!" diye bağırasım geliyor bütün memlekete, "Kesin ağlamayı! Hesap soracağız! İşte o kadar" İnsanın gözünü, küfrünü ve hatta kalbini kurutuyor namussuzlar, biz niye ağlayacakmışız! Bağırın ulan! Bağırın! Siz de varsınız ulan! Bağırın ki duysunlar! Biz de varız!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ