Ece Üner: Türkiye'de ana muhalefet sorunu var

Show TV Ana Haber’in tarih ve sosyoloji mezunu spikeri Ece Üner verdiği röportajda ilk kez siyasi bir analiz yaptı.

Ece Üner, Medyaradar'dan  Alev Gürsoy Cimin’e konuştu. İş ve özel hayatıyla ilgili samimi açıklamalarda bulunan Üner, "Bir zaplık canımız var!" diyor.

Ece Üner: Türkiye'de ana muhalefet sorunu var

İşte Ece Üner röportajı…

- Çok başarılı bir ekran yüzüsünüz. Yakın bir zaman içinde de evlendiniz, çok yoğun bir tempoda çalıştığınızı biliyorum; nasıl yetişiyorsunuz hem iş hem de tabiri caiz ise ev hanımlığına?

(Gülüyor) Her kuş kendi türüyle uçar diye bir laf var. Sonuçta ben de kendi türümle uçuyorum. Eşim de bir televizyoncu olduğu için birbirimize çok da yabancı değiliz.

Ece Üner: Türkiye'de ana muhalefet sorunu var

“TARİHTE HİÇBİR İKTİDAR BASIN KONUSUNDA ESNEK OLMAMIŞ”

Türkiye’de habercilik sanki değişti, eskiden zordu ama şimdi çok daha zor gibi değil mi? Önümde bir kitap var. “Bir propaganda silahı basın” ismi. Açtım baktım milattan önce 213’te bile bu baskı varmış. Binlerce örnek var. Tarihte hiçbir iktidar bu konuda esnek olmamış ve basını bir propaganda silahı olarak kullanmış. Türkiye’de şu anda AK Parti iktidarı halkın sesi, hakkın sesidir sloganı ile çıktı ve çok başarılı oldu, halktan büyük destek aldı ve fakat halkın sesi, hakkın sesi derken tek sesliliğe gitme tehlikesi ile karşı karşıya kalınabiliyor. Bu tehlikeyi bertaraf etmek de bizlere düşüyor. Artık internet medyası yani sizler var. Sosyal medya, internet medyası varken de iki kişinin bildiği sır kalmıyor.

Ece Üner: Türkiye'de ana muhalefet sorunu var

“TÜRKİYE’DE İKTİDAR DEĞİL ANA MUHALEFET SORUNU VAR”

AK Parti iktidarını nasıl buluyorsunuz hem bir kadın olarak hem de bir kadın haberci olarak?

Türkiye’de bence iktidardan çok ana muhalefet sorunumuz var. Hiçbir iktidar sert bir muhalefetten mahrum kalarak güçlü olamaz. Tayyip Erdoğan tabanını nasıl korudu. Ne zamanki köşe yazarları AK Parti’ye “bidon kafalılar” dedi, “göbeğini kaşıyan adamlar” dedi bu iktidara daha büyük güç kazandırdı. Bence Türkiye’de bugün iktidardan çok ana muhalefet sorunumuz var. AK Parti ise ‘Halkın sesi, hakkın sesi’dirden çıkıp tek sesliliğe doğru gitmeye başladı. Bunu bertaraf edebilmek için güçlü bir muhalefete ihtiyaç var. Bunu kontrol etmek AK Parti’nin işi değil. İktidar dediğin zaten çok sesliliği sevmez. AK Parti çok çalışkan ve çok organize. Kol kırılıyor yen içinde kalıyor. Siz AK Parti’de kolay kolay çatlak ses duyamazsınız fakat dönün ana muhalefete, kendi içlerindeki iktidar mücadelesinden gerçekte iktidar olma mücadelesine yönelemiyorlar. Otoriterleşme eğilimi doğanın kanunu ve 11 yıllık bir iktidardan bahsediyoruz ama doğanın bir hakkı daha var o da muhalefet etme hakkı. O hakkı da muhalefet kullanamıyor. Bu hak kullanılmalı.