Kastamonu'da öğrenciler, uzay heyecanını planetaryumda yaşıyor
AA & Ensonhaber

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Türkiye Yüzyılı'nda yeni astronotlar için Kastamonu'nun katılımı' projesi çerçevesinde Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu'nda bir planetaryum kurdu.

Okul bahçesinde roket fırlatma deneylerine katılan öğrenciler, daha sonra planetaryumda uzaya dair görüntüleri izledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Milli Uzay Programı'na ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

"Bundan sonraki astronotlarımız Kastamonu'dan"

Planetaryum ile öğrencilerin farklı bir deneyim yaşamasına olanak sağlandıklarını anlatan Gümüş,

Bugün kıymetli öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle hep beraber inşallah Türkiye'mizin, Milli Uzay Programı'nda 'biz de varız' diyoruz. Bundan sonraki astronot hedefimizde neden Kastamonulular olmasın dedik. Alper Gezeravcı'nın 'Bundan sonraki astronotumuz kim olacak' sözüne, bundan sonraki astronotlarımız Kastamonu'dan, Şehit Şerife Bacı'nın torunu olarak biz varız diyoruz.

ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin uzay merakı dhaa da arttı

Öğrencilerden Tuana Şevval Güneyli ise etkinlik sayesinde gezegenleri tanıdıklarını belirtti.

Eğlenceli aktiviteler yaptıklarını dile getiren Güneyli, Gezeravcı gibi uzaya gitmek istediğini ifade etti.

Sümeyya Erenci de

Alper Gezeravcı uzaya çıktı. Biz bunun için çok mutluyuz. Bu yüzden uzay ile ilgili bir platform oluşturdular. Bizler de bunları merak ettiğimiz için deneyimleme imkanımız oluyor. Bizim için çok güzel oldu.

dedi.

Uğur Çırak, etkinliği çok beğendiğini kaydederek, "Platformun içerisi çok güzeldi. Dünya, Ay, astronotları gördük. Uzay araçlarını izledik. Ben de bunları izledikten sonra uzaya çıkmak istiyorum." diye konuştu.