BoE politika faizini sabit tuttu
AA

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini beklentilere paralel şekilde yüzde 5,25'te sabit tuttu.

Banka, Kasım 2021 ile Ağustos 2023 arasında faiz oranını yüzde 0,1'den yüzde 5,25'e yükseltirken, son beş para politikası toplantısında da oranı yüzde 5,25'te tuttu.

Banka, Para Politikası Komitesi'nin (PPC) politikayı yüzde 2'lik enflasyon hedefini tutturacak şekilde belirlediğini söyledi.

Yıllık enflasyon geriledi

İngiltere'de yıllık enflasyon oranı ocak ayındaki yüzde 4'ten şubat ayında yüzde 3,4'e düşerek Eylül 2021'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Banka, "PPC'nin bir önceki toplantısından bu yana, gelişmiş ekonomi politika faiz oranlarına yönelik piyasanın ima ettiği yollar yukarı yönlü değişti." dedi.

"Enflasyonist baskılar beklenenden daha az da olsa azalmaya devam ediyor"

Raporda, ABD ve Euro Bölgesi'nde enflasyonist baskıların beklenenden daha az da olsa azalmaya devam ettiği ve Kızıldeniz üzerinden nakliyenin aksaması da dahil olmak üzere, özellikle Orta Doğu'daki gelişmelerden kaynaklanan maddi risklerin sürdüğünü belirtti.

Fitch, ilk faiz indirimini ağustosta bekliyor

Fitch Ratings Ekonomi Birimi Direktörü Jessica Hinds de BoE PPK üyelerinin çoğunluğunun politika faizini sabit tutma yönünde oy kullandığını, enflasyonun kalıcılığı konusunda fikir birliğinde olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Çoğunluğun faiz indirimi konusunda PPK'nin tek üyesine katılmasının ağustos ayını bulabileceğini düşünüyoruz.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)