AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Azerbaycan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Eş Başkanı, Azerbaycan Başbakanı Sayın Ali Asadov ile “Türkiye-Azerbaycan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 11. Dönem Toplantısı” kapsamında görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmede; Azerbaycan ile Türkiye arasında Cumhurbaşkanların belirlediği 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi, ticari ve ekonomik ilişkiler, yatırımlar, gümrük ve lojistik, enerji, eğitim, e-Devlet uygulamaları, Azerbaycan’ın Dünya Ticaret Örgütü'ne üyelik süreci gibi birçok konu değerlendirildi.

"Ticaret hacmi hedefi: 15 milyar dolar"

Cevdet Yılmaz, Türkiye-Azerbaycan Karma Ekonomik Komisyon imza töreninde iki ülke arasındaki ticaretine yönelik olarak şu bilgileri verdi:

İki ülke arasında mevcut iş birliklerinin geliştirilmesi 7,5 milyar doları bulmuştu, Türkiye, Azerbaycan'ın ihracatında 2'nci, ithalatında ise 3'üncü sırada yer almaktadır. Bundan sonraki ticaret hedefimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce açıkladığı gibi 15 milyar dolarlık ticaret hacmini en kısa sürede yakalamaktır.

120 maddeden oluşan 11'inci dönem KEK Protokolü imzalandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 11'inci Türkiye-Azerbaycan KEK toplantısının tamamlandığını belirterek, şöyle konuştu:

Bugün aldığımız kararlar, ekonomik ilişkilerimizi somut eylemler temelinde ticaretten enerjiye, ulaştırmadan eğitime, tarımdan sağlığa pek çok alanda daha ileriye taşımaya kararlılığımızın bir göstergesidir. Sağlanan mutabakat ile 120 maddeden oluşan 11'inci dönem KEK Protokolü'nü Sayın Başbakan ile birlikte imzalamış bulunuyoruz. Milletimize ve kardeş Azerbaycan halkına hayırlı olsun.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)