D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü'nden Türkiye'deki depremler için dayanışma bildirisi
AA

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat tarihinde meydana geldi.

Türkiye'de Kahramanmaraş da dahil 11 ili etkisi altına alan depremde on binlerce kişi hayatını kaybetti, binalar yıkıldı ve altyapı ağır hasar gördü.

Dünya ülkeleri yaşanan afete kayıtsız kalmadı, yardım ve desteklerini göndererek Türkiye'nin yanında yer aldıklarını gösterdi.

D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü bildiri yayınladı

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler, 6 Şubat'ta meydana gelen ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremler için ortak bildiri yayınladı.

Başsağlığı ve acil şifa dilendi

Türkiye, Nijerya, Mısır, Pakistan, Endonezya, İran, Malezya ve Bangladeş'in bulunduğu D-8 üyesi ülkeler, depremlerde hayatını kaybedenler için başsağlığı ve yaralılar için acil şifalar diledi.

"Türk halkının dayanışmasına tanık olduk"

Ortak bildiride, "Bu zor zamanlarda iş birliğimizi genişlettik. Türk halkının dayanışmasına tanık olduktan sonra Türkiye'nin iyileşme ve yeniden yapılanma aşamasına başarılı şekilde geçeceğine eminiz." ifadeleri kullanılarak, dayanışma vurgulandı.

"Yardımlar kalkınmaya katkıda bulunacaktır"

"Sağlanan yardımların, etkilenen bölgelerde acil müdahale ve yeniden yapılanmaya katkıda bulunacağından da eminiz." denilen bildiride, D-8 üye devletlerinin çoğunluğunda doğal afetler yaşandığı göz önüne alınarak, D-8 afetle mücadele ve yardım mekanizmasının da kurulmasına dair çalışılmasının kabul edildiği kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)