Kiler Holding Elektrikli Şarj İstasyon İşletmeciliği Lisansı'nı aldı
ensonhaber.com

Kiler Holding tarafından bildirildiğine göre; Holding’ in enerji sektöründe dikey entegrasyona sahip bir grup olma hedefi doğrultusunda enerji üretim, elektrik dağıtım ve tüketim noktaları oluşturulması için adımlar atılmaya devam edildiği, bu çalışmalar yapılırken de Holding’in mevcut faaliyetleri ile sinerji oluşturması hedeflendiği belirtilmiştir.

KLR Enerji Sistemleri, ülkemizde yerli elektrikli araç projesinin hayata geçirilmesi ve yabancı elektrikli araç üreticilerinin rekabetçi koşullarla piyasaya girmesiyle sektörün hızla büyüyeceğini düşünüyor. Yeni gelişmekte olan bu sektörde, Kiler Holding’in faaliyet alanlarından enerji üretim ve dağıtım, gayrimenkul geliştirme ve inşaa etme, personel taşımacılığı ve karavan üretimi gibi sektörlerle sinerji oluşturabilecek olan Elektrikli Araç Şarj Ağı İşletme faaliyetlerinin sektöre yeni bir soluk getireceğine inançlarının tam olduğu yönündedir.

KLR markalı Şarj İstasyonlarının, yüksek performans ve günden güne genişleyecek kapsam ağıyla tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet vermeyi amaçladıkları mobil uygulama üzerinden şarj istasyonu bulma, istasyona ulaşma ve çeşitli ödeme yöntemleri üzerinden şarj hizmeti alma seçeneklerini sunacağı belirtilmiştir.

Bu kapsamda, Holdingin 11 Nisan 2023 tarihinde kamuya açıkladığı stratejik hedefleri arasında yer alan “2025 yılında Holding kombine gelirlerinde %5 yeni girilen iş ve sektörlerden gelir elde etme” hedefi doğrultusunda Holding'in iştiraki KLR Enerji Sistemleri San.ve Tic. A.Ş. üzerinden KLR markası ile elektrikli araç şarj İağı işletmec lisansı almak üzere başvurdukları ve başvurularının da H/12220-1/00152 lisans numarası ile EPDK tarafından kabul edildiği bildirilmiştir.