İHA

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına devam ediyor.

İBB Başkan Adayı Murat Kurum, bugün İstanbul'un ekonomisine yön veren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Kurum İstanbul Sanayi Odası (İSO) ziyaretinde, kentin ülkenin 68 şehrine denk gelen bir ekonomik güce sahip olduğunu dile getirmişti.

Kurum, burada yaptığı açıklamada, şu ana kadar verimli bir kampanya yürüttüklerini, şehrin ekonomisine destek verileceğini, sanayicilere iş insanlarıyla belirli aralıklarla görüşmeye devam edileceğini aktardı.

Murat Kurum, MÜSİAD'ı ziyaret etti

Kurum'un bir sonraki durağı ise Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) oldu. Kurum, burada MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

"İstanbul’umuzun gücüne güç katmak için çalışıyoruz"

Kurum, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

İş insanlarımızın destekleriyle İstanbul’umuzun gücüne güç katmak için çalışıyoruz.

MÜSİAD'a destekleri için teşekkür

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı tarafından kapıda karşılanan Kurum, herkesle tek tek el sıkıştı. Yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Murat Kurum, Asmalı’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kurum, bugünü İstanbul'da faaliyet gösteren iş dünyasının temsilcisi konumundaki kurumlara ayırdı.

Murat Kurum, ASKON ile bir araya geldi

İSO ve MÜSİAD'ı ziyaret eden Kurum'un ekonomiye yön veren kurumlar ziyaretinde bir başka durağı da Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) oldu.

Kurum, ziyaretin ardından bir mesaj yayınlayarak şu bilgileri paylaştı:

ASKON'u ziyaret ederek Genel Başkan Orhan Aydın ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldik. Destekleri için kendilerine teşekkür ediyorum.

"İstanbul’un 5 yılda yere düşürülmeye çalışılan 570 yıllık onurunu iş dünyamızla birlikte ayağa kaldıracağız"

İstanbul’un her yerine yeni lojistik merkezleri kuracaklarını belirten Kurum, toplantıda şu ifadeleri kullandı:

Yeni çarşılar kuracağız. Sadece Kent Ekonomisini değil, hane ekonomisini de, ev ekonomisini de güçlendireceğiz. Gençlerimizi, kadınlarımızı, ev hanımlarımızı işyeri sahibi yapacağız. 39 ilçemize paylaşımlı ofisler açacak, genç girişimcilerimizi faydalandıracağız. İstanbul’un yeni yüzyılını gençlerimizle, kadınlarımızla, ASKON’umuzun cesur üyeleriyle inşa edeceğiz. İstanbul’un 5 yılda yere düşürülmeye çalışılan 570 yıllık onurunu, gururunu yeniden ayağa kaldıracağız.

"İstanbul’da artık, değişim zamanı gelmiştir. Biz İstanbul’da çok şeyi değiştireceğiz"

İstanbul'da ulaşım çilesini bitirene kadar, sokakları huzur ve güvenle dolana kadar durmayacaklarını ifade eden Kurum, şu değerlendirmede bulundu.

Her İstanbullunun hayatından 3,5 yıl çalan trafik çilesini bitireceğiz. İstanbul’da artık, değişim zamanı gelmiştir. Biz İstanbul’da çok şeyi değiştireceğiz; İstanbul’u özüne döndüreceğiz. İstanbul’un her anında, hep yanında olacağız. Polemiklerin içinde olmayacağız. Bir şey, İstanbulluların gündeminde yoksa biz de asla onu gündemimize almayacağız. Bu güzel şehri, 5 yıl boyunca bir oyun alanına dönüştürenlerden olmayacağız. Sadece İstanbul diyenlerden, milletin derdiyle dertlenenlerden olacağız. Ben buradan sizlere, iş dünyamıza ve İstanbullulara söz veriyorum. Biz İstanbul’umuza; her rengiyle, tüm farklılıklarıyla, tüm dinamikleriyle birlikte güçlenen bir İstanbul vaad ediyoruz. Huzurlu, mutlu, özgüveni yüksek bir İstanbul vaad ediyoruz.

"Belediyemizle, iş dünyamızla, sizlerle el ele vereceğiz; önce İstanbul’u bu kötü talihten kurtaracağız"

İstanbul’da esnafın, sanayicin, ticaret ehlinin daima yanında olacaklarını sonuna kadar destekçisi olacaklarını söyleyen Kurum, şu bilgileri verdi:

Türkiye Yüzyılı’nın aynı zamanda üretimin, istihdamın, ihracatın da yüzyılı olacağına tüm kalbimizle inanıyoruz; bunun için de elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Kararımız kesin ve nettir. Belediyemizle, iş dünyamızla, sizlerle el ele vereceğiz; önce İstanbul’u bu kötü talihten kurtaracağız. İstanbul’umuzun; tarımdan sanayiye, turizmden ticarete kadar her alanda dünyadaki rekabet gücünü en yüksek noktaya taşıyacağız. Özellikle de yüksek katma değerli üretimi ve gençlerin istihdamını artıran ticari alanları; çok daha güçlü bir şekilde destekleyeceğiz. En önemlisi de ne biliyor musunuz? Büyükşehir Belediyesinin ve iş dünyamızın gücünü; yeniden sarsılmaz şekilde bir araya getireceğiz. Tek yürek olacağız. Ve tek bir ideal etrafında gücümüzü birleştireceğiz. Nedir o ideal? Bu Şehr-i İstanbul’u dünya ekonomisinin kalbinin attığı bir şehir haline getireceğiz. Bu hedefe birlikte koşacağız. Hep birlikte İstanbul’umuzu yeniden tarih sahnesindeki ihtişamlı yerine çıkaracağız.

Murat Kurum'un MÜSİAD ziyaretinden görüntülerin devamı:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)