Sinop'ta doğadan kolayca toplanan nergis çiçeği, gelir kapısı oldu
İHA

Sinop’un köylerinde doğal olarak yetişen ve hoş kokusuyla bilinen nergis çiçeği, kasım-şubat aylarında bölgenin tezgahlarını süslüyor.

Sinop’ta köylerde su kenarlarında kendiliğinden yetişen nergis çiçeği, son yıllarda gelir kapısı oldu.

Çiçek, kentteki tüm köylerde kendiliğinden yetişiyor ve hemen hemen her köylünün bahçesinde evinin önünde bulunuyor.

Güzel kokusu ve ferahlatıcı etkisi ile çok sevilen nergis çiçeği, kasım ve şubat ayları arasında yetişiyor.

Demeti 15 ila 30 lira arasında

Sinop’un Erfelek ve Gerze ilçelerinin köylerinde yaygın olarak görülen nergis çiçeği, Sinop’taki tezgahlarda 15 ila 30 lira arasında satılıyor.

"Fiyatının ucuz olması satışlarını etkiliyor"

Bölgede çiçek satarak geçimini sağlayan Naim Yılmaz, nergis çiçeklerinin dinlendirici özelliğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

Nergis güzel ve hoş kokulu bir çiçek. Dinlendirici bir özelliği var, ev ortamında bir hafta ile 12 gün arasında dayanma özelliği vardır. Şu an tam mevsimi kasım ayı ile şubat ayları arasında yetişir. Sinop yöresi çevre il ve köylerde özellikle bağ ve bahçelerde yetiştirilen hoş kokulu bir çiçek türüdür. Bu çiçekleri Erfelek ve köylerinden getiriyoruz. Çelen köyünden, Şerefiye, Uzungürgen ve diğer yakınlardaki köylerden alıyoruz. Hemen hemen her köylünün bahçesinde evinin önünde bulunan bir çiçek türü. Fiyatının da ucuz olması güzel kokusu ile satışları olumlu etkiliyor. Sevenleri çok fazla.

Nergislerin fiyatı neye göre belirleniyor?

Sinop’ta gelir kaynağı olan nergis çiçeklerinin değeri, demetlerin büyüklükleri ve çiçeklerin açık veya kapalı olma durumuna bağlı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)