TCMB ve İspanya Merkez Bankası arasında mutabakat zaptı imzalandı
ensonhaber.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, İspanya'ya günübirlik ziyarette bulundu.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, İspanya'nın Madrid şehrine giderek İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernández de Cos ile görüştü.

Bu görüşmenin sonunda TCMB ve İspanya Merkez Bankası arasında 1 Şubat 2024 tarihinde mutabakat zaptı imzalandı.

Merkez bankacılığı konularında iş birliği

TCMB, merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere yapıldığı belirlenen anlaşma ise ilgili şu açıklamada bulundu:

Başkan Hafize Gaye Erkan ile İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernández de Cos tarafından İspanya'nın Madrid şehrinde mutabakat zaptına imza atılmıştır.

Kurumsal ve teknik çalışmalar yürütülecek

Söz konusu anlaşma kapsamında iki ülke merkez bankası arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve merkez bankacılığı alanında kurumsal çerçevede teknik çalışmalar yürütülmesi planlanmaktadır.

Hafize Gaye Erkan, anlaşmayı değerlendirdi

TCMB Başkanı Erkan, TCMB ile İspanya Merkez Bankası arasında, merkez bankacılığı konularında işbirliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere imzalanan mutabakat zaptını şu sözlerle değerlendirdi:

Günübirlik gerçekleşen İspanya ziyaretimiz kapsamında değerli mevkidaşım Sayın Pablo Hernández de Cos ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik ve Merkez Bankalarımız arasında mutabakat zaptı imzaladık.

"Yabancı merkez bankalarıyla imzaladığımız 38’inci mutabakat zaptı"

Yabancı merkez bankalarıyla imzaladığımız 38’inci mutabakat zaptı olan ve ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkilere önemli katkı sunacağına inandığım Mutabakat Zaptı’nın hayırlı olmasını diliyorum.

Teknik iş birliği ve üst düzey politika diyaloğu faaliyetleri

Erkan, paylaşımında yer verdiği linkte TCMB'nın yabancı merkez bankalarıyla olan anlaşmaları hakkında şu bilgi ve grafik yer aldı:

Merkez Bankası; uluslararası alanda etkin bir konumda yer almak için, diğer merkez bankaları ve para otoriteleri ile ikili ilişkiler yürütmektedir. Bu çerçevede, diğer merkez bankaları ile mutabakat zaptı imzalamış olup teknik iş birliği ve üst düzey politika diyaloğu faaliyetleri yürütmektedir.