Wells Fargo'dan dikkat çeken dolar/TL tahmini: Kur 2025'te 30 TL'nin altına inecek
ensonhaber.com

ABD'nin 1852 yılında kurulan köklü bankalarından Wells Fargo, dolar kuru için yeni bir rapor yayınlayarak dolar kuru için yeni tahmini açıkladı.

Banka, yerel seçimler sonrasında Türk Lirası'na ilişkin uzun vadeli yapıcı görüşlerini "artan bir inançla" yenilediklerini belirtti.

Wells Fargo, ABD dolarının, Türk Lirası karşısında bu yıl için tepe noktasını gördüğünü savundu.

Dolar/TL kuru için banka, 2025 yılının 3'üncü çeyreğine kadar tahminde bulundu.

Banka, doların bu yıl zirve yaptığını ancak 2025 yılı ortalarından itibaren 30 liranın altına gerileyeceğini belirtti.

"Türkiye seçimsiz döneme girdi"

Banka, Türkiye'de yerel seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte 4 yıl seçimsiz döneme girilmesi ve ekonomi politikasında ortodoks duruşun devamıyla birlikte Türk Lirası'nda uzun vadeli yapıcı görüş öne sürdü.

Merkez Bankası'nın kararlılığı vurgulandı

Banka, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) parasal sıkılaştırma döngüsünün piyasa katılımcılarına Türk varlıklarına eğilimi artırdığını da ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

Bize göre döviz kurlarının birbirine yakınsaması ve dolar priminin azalması, liranın gelecekteki değerine ilişkin artan iyimserliği yansıtmaktadır. Lira için, yerel siyasi dinamiklerin iyileşmesi, güvenilir bir para otoritesinin bağımsızlığı ve Türkiye'nin demokratik sistemine müdahale edilmemesi kombinasyonu, zaman içinde daha güçlü bir para birimi ile sonuçlanmalıdır.

"En kötüsünün geçmişte kaldığına inanıyoruz"

Bu anlamda, daha önce de belirttiğimiz gibi, Türk Lirası için yapıcı görüşümüzü bu kez daha yüksek bir inançla yineliyor ve Türkiye'nin para birimi sorunlarının en kötüsünün muhtemelen geçmişte kaldığına inanıyoruz.