El Kaide'nin planı: Türkiye'yi alacağız

El Kaide'nin planı: Türkiye'yi alacağız

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre Van, Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de düzenlenen El Kaide operasyonuyla ilgili örgüt üyeleri çok çarpıcı iddialarla suçlanıyor. İddialar arasında ABD Başkanı Barack Obama'ya suikast düzenlemek ve Milliyet muhabirinin kaçırılmasına yardımcı olmak da iddialar arasında. Öte yandan, Suriye'de kampta çekilen görüntülerde örgüt mensubunun İstanbul'u ele geçirecekleri ve Türkiye'yi alacakları ifadeleri korkutan ayrıntılar arasında.

"SURİYE'DEN SONRA TÜRKİYE'Yİ ALACAĞIZ"

Suriye'de kamplarda çekilen görüntüde El Kaide Türkiye yapılanma sorumlusu olduğu iddia edilen Halis Bayancuk, Suriye'yi fethettikten sonra İstanbul'u ele geçireceklerini ve Türkiye'yi alacaklarını söylüyor. Bayancuk Hizbullah davasından ömür boyu hapis cezası alan ve firar eden Hacı Bayancuk'un da oğlu.

OBAMA'YA SUİKAST İDDİASI

Van merkezli başlayan ve 6 ilde gerçekleşen operasyonda 34 şüpheli bulunuyordu. 34 şüpheliden 25 kişi gözaltına alınırken 13 kişi tutuklandı. Örgüt üyelerine yöneltilen suçlar arasında; Amerikan başkanı Obama'ya suikast, Milliyet gazetesi muhabiri Bünyamin Aygün'ün kaçırılmasını organize etmek, Suriye'de bir papazın başının kesilmesi olayları bulunuyor.